Cevapcici sunt cârnați mici din carne tocată care pot fi prăjiți la tigaie sau copți în cuptor
Adăugați un ingredient neobișnuit la carne – bicarbonat de sodiu, care va face vasul suculent și fraged. Serviți cu o mulțime de ceapă tăiată în jumătăți de inele sau cu o garnitură de legume.
Rețetă
Ingrediente:
- carne de vită (carne) 400 g
- carne de porc (carne) 400 g
- ceapă 2 buc.
- apă minerală gazoasă 50 ml
- paprika măcinată 1 linguriță.
- condiment curry 1 linguriță.
- piper negru măcinat
- bicarbonat de sodiu
- sare
- ulei vegetal
Preparare
- Se curăță ceapa de coajă și se toacă mărunt.
- Se spală carnea, se usucă cu un prosop de hârtie, se taie în bucăți mici și se dă prin mașina de tocat carne.
- Se adaugă ceapa, paprika, curry, piperul negru măcinat, bicarbonatul de sodiu, sarea, se toarnă apa minerală, se amestecă și se bate bine de mai multe ori până la obținerea unei consistențe omogene.
- Se rulează într-o cocoloașă, se unge cu ulei vegetal, se acoperă cu folie alimentară și se trimite la frigider pentru 2-3 ore.
- Se pune carnea tocată gata într-un manșon de patiserie și se formează cârnați de 6-8 centimetri lungime.
- Se încinge uleiul vegetal într-o tigaie și se prăjesc cevapcici până când sunt bine fierți, întorcându-i din când în când pentru a se rumeni uniform.
Sfaturi:
- Puteți folosi carne tocată gata preparată.
- Cârnații pot fi formați cu mâinile înmuiate în apă.