Iată ce tacâmuri sunt rele pentru copii: verificați dacă aveți vreunul în casă

Nume de articole de evitat pentru a nu dăuna sănătății și dezvoltării unui copil

Unele tacâmuri familiare pot fi periculoase pentru copii în timpul alimentației complementare. Nume de articole care ar trebui evitate pentru a nu dăuna sănătății și dezvoltării copilului. Acest lucru este raportat de RBC-Ucraina cu referire la Instagram-pagina pediatrului Darya Vlasenko.

Materialul tacâmurilor

Cel mai bine este să alegeți silicon alimentar, nailon, oțel inoxidabil (după 12 luni). Cu toate acestea, este important să verificați certificatele: fără BPA, aprobat de FDA, certificat LFGB. În mod ideal, lingura trebuie să fie întreagă (fără părți detașabile) pentru a evita acumularea bacteriilor

La vârsta de 6-7 luni, când începe alimentația complementară, ar trebui să alegeți o lingură moale din silicon cu un bol mic pe un mâner lung. Aceasta nu va irita gingiile și mucoasa orală. Vă permite să dați ușor o cantitate mică de alimente. Nu este potrivită pentru utilizare independentă – doar pentru hrănirea unui adult. Furculițele nu sunt recomandate la această vârstă – există un risc ridicat de rănire.

La 8-10 luni copilul poate începe să mănânce independent cu o lingură. Merită să alegeți o lingură de antrenament cu un dop, astfel încât copilul să nu o bage adânc în gură. De asemenea, este potrivită o furculiță din silicon cu dinți tociți pentru alimente moi (banane, avocado, morcovi fierți).

O linguriță metalică pentru copii cu margini rotunjite poate fi dată de la 11-12 luni în sus. Este important să fiți conștienți de faptul că metalul poate fi rece și greu. În cazul unui comportament activ, există riscul de rănire (este important să existe supravegherea unui adult).

Spălați lingurile și furculițele separat de ustensilele adulților, în special după consumul de alimente proteice.

Ce ustensile trebuie evitate

Un pediatru sfătuiește să nu se dea unui copil:

  • dispozitive de jucărie – copilul nu le ia în serios
  • linguri cu un bol adânc – copilul nu știe cum să distribuie corect produsul și se poate sufoca cu el.
  • plastic ieftin – în timp apar fisuri, acumulând germeni
  • linguri flexibile „lipicioase” – dacă sunt prea moi, este dificilă prinderea alimentelor și este afectată formarea unei mișcări corecte de culegere.

Potrivit medicului, majoritatea copiilor cu vârsta sub 1-1,5 ani nu au încă o mână dominantă. Prin urmare, nu este necesar să ne concentrăm doar pe lingura „dreaptă” sau „stângă” până la vârsta de 2-3 ani.

Lingurile anatomice curbate care direcționează mișcarea spre gură – pot fi mai confortabile pentru copiii cu dominanța unei singure mâini. De exemplu, linguri cu un mâner ușor curbat – acestea sunt adesea poziționate ca „potrivite atât pentru copiii dreptaci, cât și pentru cei stângaci”.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei