Alimente care îți fac burta să crească repede: 8 dintre cele mai nocive alimente

Lista include puiul prăjit și pastele

Nutriționistul certificat Tara Collingwood a numit alimentele inflamatorii ascunse care vă fac să luați în greutate pe burtă, scrie eatthis.com.

Potrivit acesteia, aceste alimente contribuie la inflamația cronică, rezistența la insulină și dezechilibrele hormonale.

Alimentele care vă fac burta să crească: o listă de alimente

Iată ce 8 alimente ultra-inflamatorii a numit un nutriționist:

  • Carbohidrați rafinați (pâine albă, paste, produse de patiserie). Acestea sunt alimente foarte procesate care sunt lipsite de fibre și nutrienți. Ele cresc nivelul zahărului din sânge, cresc depozitarea grăsimilor (în special grăsimea viscerală de pe abdomen) și provoacă inflamații.
  • Zahărul adăugat (sucuri, dulciuri, produse de patiserie). De asemenea, duce la acumularea de grăsime pe burtă. Consumul excesiv de fructoză poate duce la ficat gras, rezistență la insulină și inflamații. Zahărul adăugat contribuie la formarea grăsimii abdominale și la tulburările metabolice.
  • Grăsimile trans (uleiuri parțial hidrogenate). Aceste grăsimi artificiale sunt interzise în multe locuri, dar sunt încă prezente în unele alimente procesate. Acestea cresc markerii inflamatori și depunerea de grăsime pe burtă.
  • Carnea procesată (șuncă, cârnați, hot dog). Conțin conservanți, sodiu și produse finale de glicare (AGE). Este legată de inflamație și de creșterea riscului de obezitate și boli de inimă.
  • Alimente prăjite (chipsuri, pui prăjit). Adesea gătite în uleiuri nesănătoase bogate în grăsimi omega-6 și grăsimi trans. Favorizează stresul oxidativ și depozitarea grăsimilor.
  • Alcoolul (în special berea și cocktailurile încărcate cu zahăr). Consumul excesiv perturbă bacteriile intestinale și funcția hepatică. Favorizează acumularea de grăsime în zona centrală (stomac) și afectează metabolismul.
  • Îndulcitorii artificiali (aspartam, sucraloză). Pot părea cea mai bună opțiune pentru talia ta, dar de fapt provoacă inflamații. Îndulcitorii pot altera microbiota intestinală și toleranța la glucoză la unele persoane.
  • Uleiuri vegetale bogate în omega-6 (ulei de porumb, ulei de soia, ulei de floarea soarelui). Acești acizi în exces și în dezechilibru cu omega-3 pot contribui la inflamație.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei