Foto: din surse publice
O rețetă pentru carne de porc suculentă care înlocuiește cotletele
Toate rudele care vor încerca acest fel de mâncare de la tine vor dori cu siguranță rețeta.
Rețeta
Ingrediente:
- file de porc 4 buc.
- piper și sare după gust
- ceapă 1 buc.
- castraveți murați 2 buc.
- brânză tare 100 g
- mărar după gust
- maioneză 2 linguri.
- semințe de muștar 1 linguriță.
Preparare:
- Carnea de porc trebuie tăiată în patru bucăți egale. Se fac incizii deasupra cu un cuțit în cruce pe ambele părți, se sărează și se piperează. Se lasă la marinat timp de 15-20 de minute.
- Într-un bol se amestecă maioneza și muștarul pentru sos. Se îmbracă bucățile de carne cu acesta. Se așază pe o tavă de copt.
- Acoperiți sosul cu cercuri feliate de castraveți murați, ceapă tăiată felii subțiri și presărați cu brânză rasă. Trimiteți la cuptorul încălzit la 180 de grade timp de 40 de minute. Decorați vasul finit cu mărar sau alte ierburi după gust.