9 obiceiuri care vă vor ajuta să rămâneți mai tânăr la 70 de ani

Foto: din surse publice

Psihologul a împărtășit și ce anume ar trebui să nu mai faci la această vârstă

Unii psihologi susțin că este posibil să te bucuri de beneficiile îmbătrânirii în timp ce încă te simți mai tânăr. După cum explică neuropsihologul Sanam Hafiz, nu este vorba despre a pretinde că ești tânăr, ci despre a rămâne optimist și dispus să descoperi lucruri noi, scrie Parade.

„Tinerețea se arată în felul în care râzi, în felul în care te adaptezi și în felul în care te confrunți cu oameni sau idei noi”, a declarat expertul.

Cu alte cuvinte, pentru a vă simți din nou tineri, nu trebuie să vă prefaceți, ci mai degrabă să vă dezvoltați obiceiul de a vă prioritiza sănătatea și fericirea. În acest sens, Hafeez a împărtășit 9 obiceiuri esențiale pentru persoanele în vârstă de 70 de ani.

1. Rămâneți activi

Activitatea fizică este importantă pentru persoanele de toate vârstele, dar Hafiz a subliniat că este extrem de importantă pentru persoanele de peste 70 de ani.

„Exercițiile fizice mențin mușchii și articulațiile puternice și inima sănătoasă”, a precizat ea, adăugând că și mișcările ușoare, neintensive, au un impact.

„Activitățile simple precum mersul pe jos, mersul pe bicicletă sau întinderile vă pot ajuta să vă mișcați fără să exagerați. Încercați să dedicați cel puțin 30 de minute mișcării în fiecare zi, fie că mergeți la o plimbare sau dansați pe muzica preferată”, a recomandat psihologul.

2. Mănâncă bine

Ceea ce mâncați poate afecta modul în care vă simțiți.

„O dietă echilibrată, plină de fructe, legume și proteine slabe te ajută să te simți plin de energie și îți menține organismul în stare de funcționare”, a dezvăluit Hafeez secretul.

Ea recomandă consumul de legume cu frunze verzi, nuci și alimente bogate în omega-3, cum ar fi somonul, pentru a vă susține inima, pielea și sănătatea generală. Ea a sugerat, de asemenea, reducerea alimentelor procesate, concentrându-se în schimb pe consumul zilnic al unei varietăți de alimente integrale.

3- Conectați-vă cu ceilalți

Și sănătatea socială contează. Cercetările au arătat că socializarea este esențială pentru sănătatea mintală a persoanelor în vârstă și poate reduce riscul de pierdere cognitivă.

„Socializarea este mai mult decât distracție; de asemenea, menține mintea ageră și îmbunătățește starea de spirit. Petrecerea timpului cu familia sau prietenii poate reduce sentimentul de singurătate și vă ajută să vă simțiți mai implicați în viață”, a declarat psihologul.

Ea încurajează persoanele în vârstă de 70 de ani să planifice întâlniri regulate, să se înscrie într-un club sau să sune pe cineva pentru a-și menține legăturile sociale puternice.

4. Gestionați stresul

Întotdeauna vor exista tensiuni în viață. Cu toate acestea, gestionarea acestora este cheia succesului.

„Stresul vă poate afecta sănătatea, așa că este important să găsiți modalități de a vă relaxa și de a rămâne calmi. Practici simple precum respirația profundă, meditația sau petrecerea timpului în natură pot ajuta la reducerea stresului și la menținerea unui sentiment de calm”, a spus ea.

5. Dormiți suficient

„Somnul este momentul în care corpul și mintea ta se regenerează, astfel încât să te odihnești suficient este esențial pentru a te simți tânăr. Un somn de calitate vă îmbunătățește starea de spirit, memoria și vă ajută să vă refaceți”, a subliniat Hafeez.

Cercetările leagă somnul de calitate de îmbătrânirea sănătoasă.

6. Continuați să învățați lucruri noi

Cercetările arată că este posibil și benefic pentru persoanele în vârstă să continue să învețe lucruri noi și să-și dezvolte abilitățile.

„Creierul tău rămâne ascuțit pe măsură ce continui să înveți. Fie că citiți cărți, urmați cursuri sau vă deprindeți cu un hobby nou, curiozitatea vă ajută să vă mențineți mintea activă”, a explicat Hafeez.

7. Beți multă apă

„Menținerea echilibrului hidric este esențială pentru o sănătate bună și pentru menținerea unui aspect sănătos al pielii”, a subliniat Hafeez. Ea a îmbrățișat faptul că deshidratarea poate provoca oboseală și piele uscată. „Prin urmare, asigurați-vă că beți suficientă apă în fiecare zi. Purtați o sticlă de apă cu dvs. și mâncați alimente precum castraveții și portocalele care conțin multă apă”, a sfătuit ea.

8. Păstrați o atitudine pozitivă

Psihologul a observat că este imposibil să fii mereu într-o dispoziție bună, dar este foarte important să găsești momente luminoase în ziua ta.

„Oamenii care se concentrează pe lucrurile bune din viață tind să fie mai sănătoși și să trăiască mai mult. Încercați să practicați recunoștința scriind în fiecare zi trei lucruri pentru care sunteți recunoscători sau concentrându-vă pe aspectele pozitive din viața dumneavoastră”, a sfătuit psihologul.

9. Mergeți regulat la medic

Vârsta este un număr care contează atunci când vine vorba de testele și analizele la care sunteți eligibil, cum ar fi mamografiile și colonoscopiile.

„Vizitele regulate la medic permit detectarea precoce a problemelor de sănătate”, a menționat Hafeez. Ea a subliniat că tratamentul precoce al tensiunii arteriale și al colesterolului previne transformarea acestora în probleme grave.

Obiceiul nr. 1 de care trebuie să scapi la vârsta de 70 de ani

Hafiz le cere persoanelor de vârstă să nu stea prea mult timp fără să se miște.

„Inactivitatea poate duce la rigiditate, circulație deficitară și lipsă de energie. Este important să faceți pauze și să vă întindeți sau să vă plimbați pe parcursul zilei pentru a vă menține corpul flexibil și sângele în circulație”, a explicat ea.

Psihologul a sugerat setarea unui cronometru care să vă reamintească să vă ridicați la fiecare oră, chiar dacă este vorba doar de câteva minute.

„Rămânerea activă, chiar și în cantități mici, vă va face să vă simțiți mai bine și mai energici pe măsură ce îmbătrâniți”, a adăugat ea.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei