Foto: din surse deschise
Pentru a face clătite care să aibă gustul și aspectul perfect, trebuie să știți câteva trucuri de la bucătarii profesioniști
Cunoașterea trucurilor culinare secrete vă va ajuta să îmbunătățiți aroma și textura clătitelor. Acestea vor ieși fragede, subțiri și foarte apetisante.
Pentru a face clătite care să aibă gustul și aspectul perfect, trebuie să cunoașteți câteva trucuri ale bucătarilor profesioniști. Și nu este nevoie de cunoștințe speciale sau produse scumpe. Tot ce ai nevoie este dorință, puțin timp și ingrediente simple care sigur se află în bucătăria ta. Vă spunem cum să pregătiți corect aluatul și ce să adăugați pentru a face clătitele gustoase, fragede și subțiri ca într-un restaurant.
Trei aditivi care vor transforma clătitele obișnuite într-o operă de artă culinară
Albușuri biciuite
Bucătarii profesioniști recomandă separarea gălbenușului și a proteinei înainte de a le adăuga în aluat. În plus, proteina trebuie să fie bătută, astfel încât clătitele vor fi moi și fragede, dar nu se vor rupe deoarece își vor păstra bine textura. Bulele de aer formate în timpul procesului de bătut vor da clătitelor o lejeritate. Această tehnică simplă îmbunătățește gustul și aspectul mâncării finite.
Apă minerală
Secretul constă în adăugarea a puțină apă minerală la aluat. Aceasta va ajuta la îmbunătățirea consistenței aluatului și va oferi textura necesară clătitelor finite. Tehnica este destul de simplă: o parte din lapte trebuie înlocuit cu apă minerală. Dioxidul de carbon va contribui la formarea de bule mici în aluat. Ca rezultat, clătitele vor ieși dantelate și subțiri, fără umflături excesive. Aceasta este o alternativă excelentă pentru cei care nu sunt potriviți pentru biciuirea proteinelor.
Făină de hrișcă
Un moment important în prepararea aluatului pentru clătite este alegerea făinii. Bucătarii profesioniști recomandă experimentarea cu diferite tipuri de produs. Cea mai reușită combinație va fi făina de hrișcă și grâu. Adăugarea făinii de hrișcă la aluat conferă clătitelor o aromă specială și o savoare unică. În plus, o astfel de componentă va face clătitele mai sănătoase și mai puțin calorice. Prin urmare, această rețetă va fi ideală pentru cei care aderă la regulile de alimentație sănătoasă.