Floarea de hiacint – ce trebuie să faceți în continuare: 5 pași importanți de îngrijire

Foto: din surse deschise

Amintiți-vă ce trebuie să faceți cu un hiacint ofilit pentru a vă asigura că va înflori la fel de luxuriant anul viitor

Spre sfârșitul primăverii, frumoșii zambile încep să dispară. În această perioadă este important ca florarul să nu lase planta nesupravegheată. Florile bulb sunt foarte delicate și pot să nu supraviețuiască până anul viitor.

Am numit cinci pași care trebuie neapărat făcuți cu floarea după terminarea înfloririi. Aceste reguli se aplică atât plantelor de grădină, cât și celor de interior.

Ce să faci cu hiacintul după înflorire acasă și în patul de flori

Când florile devin galbene și se usucă, încep pregătirile pentru anul viitor. Va trebui să munciți un pic mai mult, dar anul viitor hiacintul va înflori frumos.

Iată ce trebuie să faceți:

  • Tăiați floarea. De îndată ce este posibil, îndepărtați pedunculul ofilit cu un foarfece de tuns ascuțit la o înălțime de 5 cm de la sol. Dacă doriți să obțineți semințe, trebuie să le lăsați să se usuce din contră.
  • Continuați udarea. Udați planta o dată pe săptămână, atâta timp cât frunzele rămân verzi, adică timp de aproximativ o lună. În acest timp, verdele va acumula nutrienți și se va „distila” într-un bulb.
  • Lăsați frunzele în pace. Așteptați ofilirea naturală și abia după aceea tăiați-le. Dacă o faceți imediat, rădăcina nu va avea suficienți micronutrienți pentru iernare.
  • Fertilizați tufele. Fertilizarea este o parte importantă a ceea ce trebuie să faceți cu hiacintul după înflorire. Mai ales dacă solul de pe parcelă este sărac. Se recomandă să puneți nitroammophoska sau monofosfat de potasiu sub tufe – 20 g de preparat la 10 litri de apă.
  • Dezgropați bulbul. Când partea de deasupra solului este complet ofilită, rădăcina trebuie să fie săpată cu grijă.

În acest fel, îngrijirea plantei se întinde până aproximativ la începutul lunii iulie. Dacă totul este făcut corect, în primăvara următoare floarea va înflori din nou.

Cum să salvați un hiacint înflorit

Trebuie acordată o atenție deosebită depozitării bulbilor. După dezgroparea lor, curățați-le de reziduurile de pământ și de excesul de solzi. Apoi puneți-le într-o cutie de carton într-un singur strat și lăsați-le să se usuce într-o încăpere ventilată și caldă.

După uscare, mutați materialul într-un loc mai răcoros și mai uscat, unde este depozitat până la mijlocul toamnei. În jurul lunii septembrie-octombrie, bulbii sunt plantați din nou într-un ghiveci sau într-un strat de flori. Acestea ar trebui să ierneze în pământ pentru a înflori primăvara.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei