Scones cu caș sunt o alternativă excelentă la prăjiturile cu brânză preferate de toată lumea
O pâine plată înroșită, aromată, moale, pe bază de brânză de vaci, se prepară pentru micul dejun sau ca gustare, chiar și atunci când este rece rămâne moale și gustoasă.
Rețetă
Ingrediente:
- caș de ou 450 g
- făină de grâu 130 g
- kefir 100 g
- ouă de găină 1 buc.
- zahăr 2 linguri.
- unt 40 g
- agent de levănțuire 7 g
- zahăr vanilat 10 g
- vârf de sare
- ulei vegetal
Preparare:
- Puneți brânza de vaci, kefirul, oul, zahărul, zahărul vanilat, sarea, untul topit într-un bol și bateți cu un blender până la omogenizare.
- Se adaugă făina cernută cu praful de copt și se amestecă bine cu o spatulă.
- Se unge o tigaie încălzită cu ulei vegetal, se pune aluatul, se întinde uniform cu o spatulă și se prăjește la foc mediu cu capacul închis timp de aproximativ 15 minute, apoi se folosește o farfurie pentru a întoarce pe cealaltă parte, se acoperă și se prăjește încă 6-8 minute.
- Verificați dacă pufuleții cu brânză de vaci sunt gata cu o țepușă de lemn sau cu o scobitoare.
- Se scot din tigaie și se taie în bucăți de servire.