Foto: din surse publice
Grapefruit și prune sunt pe listă
Dieteticienii înregistrați Laurie Barrett și Lauren Manaker au numit fructe și fructe de pădure care au mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde, scrie realsimple.com.
„Antioxidanții sunt vitali pentru sănătatea generală, dar fiecare tip joacă un rol diferit în menținerea sănătății noastre. În timp ce ceaiul verde este o sursă puternică de antioxidanți, multe fructe oferă aceleași beneficii sau chiar beneficii mai mari”, a declarat publicația.
Ce fructe au antioxidanți: top 6
Iată care sunt fructele care au fost evidențiate în mod deosebit de nutriționiști:
- Merele. Au proprietăți antioxidante impresionante. Unii dintre antioxidanții polifenolici pe care îi veți găsi în mere includ quercetina și acizii fenolici, sunt, de asemenea, pline de vitamina C. Sunt bogate în fibre și îmbunătățesc sănătatea intestinală, metabolică și celulară.
- Mure. Aceste fructe de culoare mov aprins sunt bogate în fibre și pline de antioxidanți, cum ar fi antocianinele, flavanolii, acizii fenolici și vitamina C, care ajută la prevenirea bolilor cronice, precum și a răcelilor obișnuite. Colectiv, murele sprijină sănătatea intestinului, a inimii și a ochilor.
- Grapefruit. Bogat în flavonoide și acizi fenolici, precum și în fibre, vitamina A, acid folic și potasiu, grepfrutul susține sistemul imunitar, intestinul, inima, ochii și sănătatea metabolică.
- Afinele. Unul dintre alimentele cele mai bogate în antioxidanți. Antocianinele și quercetina sunt cei mai notabili antioxidanți polifenolici găsiți în afine, deși acestea sunt, de asemenea, pline de mangan și vitamina K, care promovează sănătatea oaselor și a inimii.
- Prunele. O sursă de antioxidanți precum acizii fenolici și antocianinele, precum și vitamina C. Sunt, de asemenea, bogate în vitamina A, vitamina K și fibre pentru îmbunătățirea sănătății ochilor, oaselor, inimii și intestinelor.
- Rodie. Conține cantități semnificative de acid folic și potasiu care îmbunătățesc metabolismul energetic, hidratarea și sănătatea inimii. Semințele sunt pline de fibre pentru o digestie mai regulată.