Foto: din surse deschise
Perele și spanacul sunt pe listă
Experții au numit alimentele care conțin chiar mai multe fibre decât semințele de chia, scrie verywellhealth.com. Se amintește că bărbații ar trebui să consume de la 28 la 34 g de fibre pe zi (în funcție de vârstă), iar femeile – de la 22 la 28 g.
„Adăugarea mai multor fibre în dieta dumneavoastră va îmbunătăți digestia și poate ajuta la protejarea împotriva cancerului de colon, a bolilor de inimă și a diabetului. Consumul unei varietăți de surse de fibre vă va ajuta să vă atingeți obiectivele în materie de fibre și va oferi organismului dumneavoastră o varietate de vitamine și minerale”, se arată în publicație.
Ce alimente au fibre: Top 7
Iată care sunt alimentele cu fibre evidențiate de experți:
- Semințe de dovleac. Conțin cantități mari de magneziu, care ajută la controlul tensiunii arteriale.
- Spanac. Ajută la protejarea organismului de cancer și boli de inimă. Conține vitaminele A, C, E și K, fier și acid folic.
- Avocado. O sursă bună de grăsimi mononesaturate care ajută la reducerea cantității de colesterol LDL „rău” din corpul dumneavoastră. Ajută la menținerea sănătății inimii și la reducerea riscului de boli cardiovasculare.
- Pere. În plus față de fibre, acest fruct conține vitamina C și substanțe fitochimice care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.
- Năut. Conține acid folic, mangan și peste 7 grame de proteine.
- Linte. Conține proteine, acid folic, fier și fibre solubile și insolubile.
- Pulpă de nucă de cocos. Conține antioxidanți, proteine și fier, în plus față de fibre.