Plăcintă Kefir cu brânză de vaci: rețetă simplă

Foto: din surse deschise

Plăcinta se dovedește fragedă și apetisantă

Dacă nu aveți kefir proaspăt și ceva brânză de vaci rămase în frigider, faceți o plăcintă aerată, originală.

Particularitatea preparării ei este că umplutura de brânză de vaci trebuie așezată în aluat sub formă de bile. Plăcinta se dovedește fragedă și apetisantă.

Rețetă

Ingrediente:

  • făină de grâu – 250 gr;
  • ouă de găină – 2 buc;
  • kefir – 200 gr;
  • zahăr – 180 gr;
  • ulei vegetal – 100 ml;
  • agent de fermentare – 1 linguriță;
  • bicarbonat de sodiu – 0,5 lingurițe;
  • sare.

Pentru umplutură:

  • brânză de vaci – 250 gr;
  • ouă de găină – 1 buc;
  • zahăr – 2 linguri;
  • zahăr vanilat – 10 g

Preparare:

  1. Adăugați bicarbonat de sodiu în kefir și lăsați-l timp de zece minute.
  2. Bateți ouăle cu un tel cu zahărul și sarea. Se toarnă uleiul vegetal și se amestecă. Se adaugă făina cernută și praful de copt și se amestecă bine din nou.
  3. Se pasează brânza de vaci cu oul, zahărul și zahărul vanilat și se formează bile mici.
  4. Se unge forma cu ulei vegetal. Se întinde aluatul, se aplatizează, apoi se acoperă cu bilele de cașcaval, distanțate între ele.
  5. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute. Lăsați plăcinta să se răcească înainte de a o tăia în felii.

Sfaturi:

  • Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
  • Dacă umplutura de caș este lichidă, adăugați o lingură de făină.
  • Verificați cu un băț de lemn sau cu o scobitoare.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei