Foto: din surse deschise
Plăcinta se dovedește fragedă și apetisantă
Dacă nu aveți kefir proaspăt și ceva brânză de vaci rămase în frigider, faceți o plăcintă aerată, originală.
Particularitatea preparării ei este că umplutura de brânză de vaci trebuie așezată în aluat sub formă de bile. Plăcinta se dovedește fragedă și apetisantă.
Rețetă
Ingrediente:
- făină de grâu – 250 gr;
- ouă de găină – 2 buc;
- kefir – 200 gr;
- zahăr – 180 gr;
- ulei vegetal – 100 ml;
- agent de fermentare – 1 linguriță;
- bicarbonat de sodiu – 0,5 lingurițe;
- sare.
Pentru umplutură:
- brânză de vaci – 250 gr;
- ouă de găină – 1 buc;
- zahăr – 2 linguri;
- zahăr vanilat – 10 g
Preparare:
- Adăugați bicarbonat de sodiu în kefir și lăsați-l timp de zece minute.
- Bateți ouăle cu un tel cu zahărul și sarea. Se toarnă uleiul vegetal și se amestecă. Se adaugă făina cernută și praful de copt și se amestecă bine din nou.
- Se pasează brânza de vaci cu oul, zahărul și zahărul vanilat și se formează bile mici.
- Se unge forma cu ulei vegetal. Se întinde aluatul, se aplatizează, apoi se acoperă cu bilele de cașcaval, distanțate între ele.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute. Lăsați plăcinta să se răcească înainte de a o tăia în felii.
Sfaturi:
- Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
- Dacă umplutura de caș este lichidă, adăugați o lingură de făină.
- Verificați cu un băț de lemn sau cu o scobitoare.