Dacă vrei o gustare gustoasă, această rețetă este pentru tine
Ouăle prăjite sunt o opțiune excelentă pentru micul dejun sau doar pentru o gustare, chiar dacă nu sunteți un bucătar priceput, deoarece sunt ușor și rapid de preparat. Tot ce trebuie să faceți este să spargeți un ou într-o tigaie și să îl încălziți. Singurul risc este să exagerezi. Cu toate acestea, dacă faci totul corect, vei obține un ou prăjit perfect în doar 5 minute. Și dacă vrei să îmbunătățești gustul fără prea mult efort, merită să adaugi un ingredient, scrie Express.
Uleiul – ulei de floarea soarelui, ulei de măsline sau alt ulei – este folosit de obicei pentru prăjirea ouălor. Acesta previne lipirea și este considerat o opțiune „mai sănătoasă” decât grăsimea animală. Cu toate acestea, majoritatea tipurilor de ulei au un gust și un miros neutru și, prin urmare, nu adaugă un plus de savoare ouălor. Din acest motiv, experții recomandă utilizarea untului în loc de ulei: acesta va da mâncării o aromă mai bogată și va crea o crustă crocantă frumoasă pe proteine.
„Cel mai bun lucru despre ouăle prăjite în unt este aroma….. Ouăle dvs. vor căpăta în mod natural acea aromă cremoasă bogată și vor deveni crocante în tigaie. Prăjirea ouălor în unt are puține beneficii pentru sănătate, dar nu adăugați unt în tigaie pentru beneficii, ci adăugați un plus de aromă”, spune un expert de la The Happy Egg Co.
Bucătarii recomandă turnarea untului topit peste ouăle din tigaie în timp ce acestea se prăjesc, deoarece ajută la distribuirea uniformă a căldurii și creează o crustă crocantă delicioasă pe albușuri.
„Topiți o cantitate generoasă de unt într-o tigaie – aproximativ o lingură pentru fiecare ou. Așteptați până când nu începe să facă spumă, apoi spargeți ouăle. Albușurile vor începe rapid să se coaguleze, iar când acest proces este complet, înclinați tigaia astfel încât untul să poată fi scos cu o lingură. Turnați continuu ulei peste ouă până când albușurile sunt gata”, a explicat expertul.