Adesea, legumele prăjite se adaugă la supe, mâncăruri prăjite sau înăbușite, se introduc în cotlete
Ceapa prăjită este utilizată în multe feluri de mâncare, deoarece ajută la îmbunătățirea semnificativă a aromei acestora. De ce se adaugă bicarbonat de sodiu în timpul prăjirii cepei? Nu mulți oameni știu despre acest laifgak. Și pentru nimic.
Adesea, legumele prăjite sunt adăugate la supe, mâncăruri prăjite sau înăbușite, introduse în cotlete. Prăjirea cepei este un proces simplu cu care toată lumea poate face față. Dar nu toată lumea după gătit leguma arată atractiv și apetisant.
Bucătarii experimentați adaugă bicarbonat de sodiu în timp ce prăjesc ceapa. Și iată de ce. Ideea este că bicarbonatul de sodiu ajută ceapa să nu se gătească prea mult și să păstreze textura. La urma urmei, toată lumea se întâmplă uneori că în timpul procesării termice a legumelor arde. Acest lucru se întâmplă mai des atunci când bucătarii încearcă să accelereze timpul de gătit și să crească puterea.
Datorită bicarbonatului de sodiu, ceapa va păstra o culoare aurie plăcută și, de asemenea, se va prăji uniform.
Cum să adăugați corect ingredientul astfel încât să fie suficient? În primul rând, trebuie să încălziți o tigaie, să turnați uleiul și să trimiteți ceapa tăiată felii. De îndată ce observați că leguma începe să își schimbe culoarea și devine mai transparentă – este timpul să adăugați bicarbonat de sodiu.
Pentru 300 g de ceapă tocată trebuie să luați 1/3 linguriță de bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu nu va afecta în niciun fel aroma cepei prăjite. Dimpotrivă, veți obține o legumă caramelizată cu o nuanță aurie apetisantă și o aromă incredibilă.