Steak tartare cu sos sărat: rețetă pentru un aperitiv gourmet

Foto: din surse deschise

Când vine vorba de delicii gastronomice, tartarele de vită ocupă un loc de cinste printre adevărații gurmanzi

Acesta este un fel de mâncare pentru cei care nu se tem să experimenteze, apreciază ingredientele de calitate și știu cum să savureze viața. Bloggerul culinar Eric Lahuerta a arătat cum se prepară clasicul steak tartare cu un sos savuros, pe brioche crocant – o gustare elegantă cu caracter.

Steak tartare este un fel de mâncare din carne de vită crudă de calitate, tăiată fin cu cuțitul, asezonată cu un sos savuros și condimente. A devenit popular în Franța la începutul secolului al XX-lea, iar acum este unul dintre cele mai elegante aperitive în restaurantele de haute cuisine.

Rețetă

Ingrediente:

  • File de vită 300g
  • Muștar de cereale 1 lingură. l
  • Gălbenușuri de ou 2 buc.
  • Ulei de măsline 50 ml
  • Castraveți murați 2 buc.
  • Ceapă verde ½ tulpină
  • Capere 20 buc.
  • Sos Tabasco
  • Sos Worcester
  • Sare
  • Piper negru măcinat
  • Unt
  • Brioche sau altă pâine moale

Preparare

  1. Carnea trebuie să fie proaspătă – preferabil cumpărată de la un măcelar de încredere. Tăiați fileul de vită în cuburi foarte mici cu mâna (nu în blender!). Acest lucru este important pentru textura potrivită.
  2. Sărați, piperați, adăugați câteva picături de sos Worcester și tabasco. Se amestecă și se lasă să stea câteva minute.
  3. Într-un bol mic, bateți gălbenușurile de ou, turnați treptat uleiul de măsline ca pentru maioneză. Adăugați muștarul – acesta va da structură și profunzime aromei. Ar trebui să obțineți o emulsie delicată și groasă.
  4. Se toacă castraveții, caperele și ceapa verde. Adăugați în sosul de ou și muștar. Se amestecă bine – acest sos este inima tartarei.
  5. Adăugați carnea la sos și amestecați bine. Gustați, este posibil să doriți să mai adăugați puțină sare, piper sau muștar după gustul dvs.

Servire

Prăjiți feliile de brioche în unt până devin crocante și aurii. Întindeți o porție generoasă de tartare pe pâinea caldă. Decorați cu capere, microgreens sau un ou de prepeliță, așa cum ați face într-un restaurant.

Sfaturi

Tabasco adaugă condimente, dar cantitatea poate fi ajustată. Pentru o versiune mai delicată, nu-l adăugați deloc. Tartare se poate forma un inel, servit pe o farfurie cu chipsuri de parmezan sau pe pâine prăjită pentru o versiune de bufet.

Vinurile roșii ușoare sau vinurile albe seci cu aciditate strălucitoare se potrivesc bine cu tartare.

Ar trebui să vă fie frică de carnea crudă

Tartare nu este un fel de mâncare pentru meniul zilnic, dar dacă alegeți carnea potrivită (fileul de vită este cea mai bună parte), igiena și depozitarea, este perfect sigur. Este savurat în cele mai bune restaurante din lume.

Steak tartare este despre gust, textură, aromă și experiență. Îți evidențiază atenția la detalii și dragostea pentru gastronomie. Iar dacă îl preparați acasă, vă veți surprinde oaspeții. Acest aperitiv combină rafinamentul bucătăriei franceze cu individualitatea fiecărui bucătar.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei