Cartofi în pesmet: rețetă pentru o garnitură originală

Cartofii trebuie să fie de preferință de formă alungită și de aceeași mărime

Mâncarea este foarte gustoasă și arată foarte apetisant. Aceasta este o adevărată descoperire pentru toți iubitorii de cartofi.

Rețetă

Ingrediente:

  • cartofi 5 buc.
  • pesmet 4 linguri. l.
  • ulei vegetal 3 linguri.
  • condiment pentru cartofi 1 linguriță.
  • piper negru măcinat
  • sare

Preparare:

  1. Se servesc ca aperitiv sau garnitură la carne sau pește. Cartofii ies moi în interior cu o crustă crocantă aromată.
  2. Cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie felii.
  3. Se pun într-un castron, se adaugă uleiul vegetal, condimentele pentru cartofi, piperul negru măcinat, sarea și pesmetul.
  4. Se amestecă bine.
  5. Se așază pe o tavă de copt tapetată cu pergament de copt într-un singur strat.
  6. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.

Cartofii trebuie să fie de preferință de formă alungită și de aceeași mărime.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei