Cartofii trebuie să fie de preferință de formă alungită și de aceeași mărime
Mâncarea este foarte gustoasă și arată foarte apetisant. Aceasta este o adevărată descoperire pentru toți iubitorii de cartofi.
Rețetă
Ingrediente:
- cartofi 5 buc.
- pesmet 4 linguri. l.
- ulei vegetal 3 linguri.
- condiment pentru cartofi 1 linguriță.
- piper negru măcinat
- sare
Preparare:
- Se servesc ca aperitiv sau garnitură la carne sau pește. Cartofii ies moi în interior cu o crustă crocantă aromată.
- Cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie felii.
- Se pun într-un castron, se adaugă uleiul vegetal, condimentele pentru cartofi, piperul negru măcinat, sarea și pesmetul.
- Se amestecă bine.
- Se așază pe o tavă de copt tapetată cu pergament de copt într-un singur strat.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.
Cartofii trebuie să fie de preferință de formă alungită și de aceeași mărime.