Potrivit expertului culinar, cartofii din această rețetă vor ieși perfecți
Există atât de multe rețete pentru gătit cartofi online, dar nu toate pot fi perfecte. De aceea, expertul culinar Marzia a împărtășit rețeta ei de cartofi copți cu usturoi, cu o crustă foarte crocantă, informează Mirror.
Ceea ce face această rețetă specială este simplitatea sa, deoarece folosește doar câteva ingrediente de bază care sunt combinate împreună pentru a produce o „crustă exterioară extrem de crocantă, cu ierburi și usturoi, și un cartof moale, moale ca o pernă în interior”, potrivit expertului.
Rețetă
Ingrediente
Pentru marinarea cartofilor:
- o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu;
- sare și piper după gust;
- 5 linguri de ulei de măsline;
- 2-4 căței de usturoi răzuiți sau tocați mărunt;
- 1 lingură de pătrunjel tocat;
- un sfert de linguriță de cimbru uscat (opțional).
Preparate
- Tăiați cartofii în felii egale. Apoi se pun într-o cratiță, se sărează, se adaugă bicarbonat de sodiu și se amestecă bine.
- După aceea, fierbeți cartofii până când sunt pe jumătate fierți (8-10 minute). Scurgeți apa și lăsați cartofii în aceeași oală.
- Apoi adăugați trei linguri de ulei, sare și piper la cartofi. Așezați cartofii pe o tavă de copt și coaceți timp de 45 de minute în cuptor.
- Când mai aveți trei minute până la terminarea gătitului, bateți dressingul de usturoi. Pentru a face acest lucru trebuie să razi usturoiul, să adaugi două linguri de ulei, pătrunjel, cimbru și să încălzești totul în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde.
„Când timpul de coacere este aproape de sfârșit, scoateți cartofii, amestecați-i și ungeți-i cu amestecul aromat cu usturoi, astfel încât să fie acoperiți uniform. Puneți din nou cartofii la cuptor pentru încă 10-15 minute sau „până când puteți simți mirosul de usturoi care se răspândește în bucătărie, iar cartofii sunt aurii și crocanți la atingere””, a conchis Mirror.”