Frituri umflate pe kefir: o rețetă simplă pentru toate ocaziile

Foto: din surse deschise

Acestea pot fi servite cu gem, smântână sau lapte condensat și, în fiecare variantă, se vor desface în câteva minute

Clătitele sunt un fel de mâncare care se prepară foarte ușor și rapid și sunt potrivite atât pentru micul dejun, cât și pe tot parcursul zilei. Ele pot fi servite cu gem, smântână sau lapte condensat, iar în fiecare variantă se vor întinde în câteva minute. Bloggerița de bucătărie Katerina Movchan a împărtășit rețeta ei încercată și testată pentru frigărui.

Frigărui cu chefir umflat

Ingrediente:

  • kefir – 300-350 ml;
  • ou – 1 buc;
  • făină – 230 gr;
  • zahăr – 2 linguri;
  • vârf de cuțit de sare;
  • bicarbonat de sodiu – 1 linguriță (fără diapozitiv);
  • ulei vegetal – 2 linguri (+ pentru prăjire).

Preparate:

  1. Într-un bol se amestecă kefirul, oul, sarea și zahărul. Adăugați făina și amestecați pentru a combina. În această etapă, evaluați consistența aluatului și adăugați mai mult kefir dacă este necesar.
  2. Adăugați bicarbonatul de sodiu și uleiul vegetal și amestecați. Consistența aluatului ar trebui să fie ca o smântână groasă de casă.
  3. Lăsați aluatul timp de 10-15 minute. Nu trebuie să mai fie amestecat.
  4. Se încinge o tigaie și se toarnă o cantitate mică de ulei. Scoateți cu lingura frigăruile câte 1 lingură. Scufundați lingura în apă înainte de a scoate aluatul pentru a preveni lipirea acestuia de lingură.
  5. Prăjiți frigăruile la foc mediu. Acest lucru este important. Nu vreți să faceți focul prea mare pentru că vârfurile se vor arde și interiorul aluatului nu se va găti. Prăjiți frigăruile până devin aurii pe ambele părți.
  6. Le puteți pune pe un prosop de hârtie după prăjire pentru a elimina excesul de grăsime.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei