Un kebab gustos poate fi gătit fără a ieși în aer liber
Vremea de afară este ploioasă și vântoasă, ceea ce nu este favorabil pentru grătare și kebaburi la grătar în compania prietenilor. Cu toate acestea, puteți găti un kebab delicios fără să ieșiți în aer liber. Bloggerul culinar Yulia Simonchuk ne spune cum să gătim o mâncare gustoasă în cuptor.
Shashlik în cuptor cu o marinată specială
Ingrediente:
- carne de porc (gammon) – 1,5 kg;
- ceapă – 4-5 buc;
- sos de soia – 100 ml;
- sos ajika – 2 linguri (complet);
- sare – 1 linguriță;
- condimente după dorință.
Preparare:
- Se curăță ceapa, se taie în jumătăți de inele subțiri, se sărează și se frământă cu mâinile pentru a elibera sucul. Se adaugă în ea carnea tăiată în bucăți medii, sosul ajika și sosul de soia. Se amestecă și, dacă se dorește, se adaugă condimente.
- Trimiteți carnea la marinat în frigider pentru cel puțin câteva ore sau, mai bine, peste noapte.
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Înfiletați carnea fără ceapă pe țepușe, după ce în prealabil le-ați înmuiat (țepușele) timp de 30 de minute în apă. Așezați frigăruile pe orice formă și trimiteți-le la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, întorcând frigăruile în timpul procesului de gătire.
- Serviți carnea cu ceapă, ierburi și ajika.