Fără un grătar: cum să gătești un kebab delicios în cuptor

Un kebab gustos poate fi gătit fără a ieși în aer liber

Vremea de afară este ploioasă și vântoasă, ceea ce nu este favorabil pentru grătare și kebaburi la grătar în compania prietenilor. Cu toate acestea, puteți găti un kebab delicios fără să ieșiți în aer liber. Bloggerul culinar Yulia Simonchuk ne spune cum să gătim o mâncare gustoasă în cuptor.

Shashlik în cuptor cu o marinată specială

Ingrediente:

  • carne de porc (gammon) – 1,5 kg;
  • ceapă – 4-5 buc;
  • sos de soia – 100 ml;
  • sos ajika – 2 linguri (complet);
  • sare – 1 linguriță;
  • condimente după dorință.

Preparare:

  1. Se curăță ceapa, se taie în jumătăți de inele subțiri, se sărează și se frământă cu mâinile pentru a elibera sucul. Se adaugă în ea carnea tăiată în bucăți medii, sosul ajika și sosul de soia. Se amestecă și, dacă se dorește, se adaugă condimente.
  2. Trimiteți carnea la marinat în frigider pentru cel puțin câteva ore sau, mai bine, peste noapte.
  3. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius.
  4. Înfiletați carnea fără ceapă pe țepușe, după ce în prealabil le-ați înmuiat (țepușele) timp de 30 de minute în apă. Așezați frigăruile pe orice formă și trimiteți-le la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, întorcând frigăruile în timpul procesului de gătire.
  5. Serviți carnea cu ceapă, ierburi și ajika.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei