Salată cu sfeclă mozzarella și rucola: rețetă pentru o mâncare sănătoasă

Foto: din surse deschise

Dacă vrei ceva original și sănătos, această salată este pentru tine

Combinația perfectă de sfeclă roșie prăjită, mozzarella sărată, rucola suculentă cu un dressing din ulei de măsline, miere și oțet de vin vă va face salata ușoară și săracă în calorii.

Rețetă

Ingrediente:

  • sfeclă roșie – 1 buc;
  • Brânză mozzarella (bile) – 100 g;
  • rucola – 100 gr;
  • semințe de susan – 1 lingură.

Pentru dressing:

  • ulei de măsline – 2 linguri;
  • miere – 1 lingură;
  • oțet de vin – 2 linguri;
  • piper negru măcinat;
  • sare.

Preparare:

  1. Pentru dressing, se amestecă uleiul de măsline, mierea, oțetul de vin, piperul negru măcinat și sarea.
  2. Sfecla se spală, se usucă cu un prosop de hârtie și se învelește în folie de aluminiu.
  3. Trimiteți la cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 50 de minute. Verificați gradul de coacere cu o țepușă de lemn.
  4. Se răcește, se decojește, se taie în felii subțiri, se toarnă peste dressing și se lasă 15 minute.
  5. Clătiți rucola sub jet de apă și uscați-o cu un prosop de hârtie.
  6. Așezați rucola pe o farfurie de servire, aplatizați-o ușor, apoi biluțele de sfeclă roșie și mozzarella. Acoperiți cu puțin din dressingul de sfeclă rămas și presărați cu semințe de susan.

Sfaturi:

  • Sfecla roșie poate fi fiartă.
  • Oțetul de mere poate fi folosit în loc de oțet de vin.
  • Pregătiți vasul înainte de servire, deoarece sfecla roșie va colora brânza.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei