Foto: din surse publice
Este mai simplu decât vă puteți imagina
Fileul de pui suculent, nici prea fiert, nici crud, este foarte ușor de preparat dacă urmați câteva indicații simple.
Chef Valentina Kusch a împărtășit modul ei încercat și testat de a găti carne de pui perfectă.
Cum să gătești file de pui?
Ingrediente:
- piept de pui – 1 buc;
- sare – un vârf de cuțit;
- ceapă verde – 2 pene;
- usturoi – 1 cățel;
- apă – un litru și jumătate.
Preparare:
- Puiul trebuie să fie la temperatura camerei. Scoateți-l din frigider cu câteva ore înainte de gătit. Turnați apă într-o cratiță, adăugați ceapa, usturoiul și sarea și aduceți la fierbere.
- Apa trebuie să bolborosească.
- Puneți carnea în oală, acoperiți cu un capac și gătiți timp de exact un minut la foc mediu, apoi opriți plita. Capacul oalei nu trebuie să fie deschis în acest timp. Lăsați puiul în apa clocotită pentru încă 25 de minute. Abia apoi poate fi scos și mâncat.
- Dacă luați mai multe fileuri în cantitate, măriți cantitatea de apă la 2 litri.
- Greutatea fileului crud trebuie să fie de 250 gr. Dacă este mai mare de atât, este necesar să fierbeți carnea timp de până la trei minute.