Ambele conțin grăsimi sănătoase, proteine, vitamine și minerale, dar diferă în ceea ce privește compoziția și efectele lor asupra organismului
Migdalele și fisticul sunt nuci populare care sunt adesea incluse într-o dietă sănătoasă. Ambele conțin grăsimi sănătoase, proteine, vitamine și minerale, dar diferă în ceea ce privește compoziția și efectele asupra organismului. Cu toate acestea, care nucă este totuși mai sănătoasă? Site-ul Today raportează că.
Valoarea nutrițională a nucilor
Doar 30 g de migdale nesărate furnizează:
- 160 calorii
- 6 g proteine
- 14 g grăsime
- 6 g carbohidrați
- 4 g fibre
Întrucât 30 g fistic nesărat conțin:
- 162 calorii
- 6 g proteine
- 13 g grăsime
- 8 g carbohidrați
- 3 g fibre
Adulții ar trebui să consume între 20 și 40 g de proteine la fiecare masă, precum și între 10 și 15 g de proteine ca gustare. Deși nucile nu vor fi cea mai mare sursă de proteine din dieta dumneavoastră, ele conțin mai mult din acest macronutrient important decât ați putea crede.
Nutriționistul Natalie Rizzo a dezvăluit că migdalele și fisticul sunt considerate nucile cu cel mai mare conținut de proteine.
Fibrele sunt un alt nutrient important atunci când vine vorba de senzația de sațietate, ceea ce înseamnă că vă ajută să rămâneți sătui mai mult timp după masă.
Fisticul conține până la 3 grame de fibre pe porție, în timp ce migdalele conțin 4 grame. Cu toate acestea, migdalele au un ușor avantaj față de fistic când vine vorba de fibre.
Vitamine și minerale
Migdalele sunt cunoscute ca o sursă excelentă de vitamina E, care într-o porție de 30 ml conține aproape jumătate din valoarea zilnică. De asemenea, aceasta are proprietăți antioxidante și este bună pentru sănătatea pielii. Această nucă conține, de asemenea, o doză bună de magneziu care susține somnul, sănătatea inimii și controlează nivelul zahărului din sânge.
Între timp, fisticul își obține culoarea verde aprins din numeroșii compuși vegetali benefici pe care îi conține. În special, culoarea provine de la luteină și zeaxantină, care sunt compuși antiinflamatori care susțin sănătatea ochilor și a creierului.
Fisticul este, de asemenea, bogat în vitamine B, care susțin somnul, fiind o sursă naturală de melatonină și triptofan.
Care nucă este mai sănătoasă
Dacă din anumite motive trebuie să alegeți o singură nucă, rețineți că migdalele conțin puțin mai multe fibre decât fisticul. Prin urmare, cei care se concentrează pe atingerea unui anumit obiectiv de aport de fibre ar trebui să aleagă migdalele.
Rizzo sfătuiește, de asemenea, să alegeți fisticul ca fiind cea mai bună nucă pentru pierderea în greutate, deoarece este mai mic decât alte nuci bogate în proteine. Prin urmare, puteți mânca mai multe fisticuri per porție decât migdale.