Este făcut cu un minim de ingrediente, nu necesită cuptor și rămâne delicios și nutritiv
Din ce în ce mai multe persoane aleg deserturi ușor și rapid de preparat, fără tratament termic. O astfel de opțiune este cheesecake-ul fără făină și ouă. Acesta este preparat dintr-un minim de ingrediente, nu necesită cuptor și rămâne gustos și nutritiv. RBC-Ucraina relatează despre cum se prepară un astfel de desert gustos pe care toată lumea îl va savura cu siguranță.
Rețetă
Ingrediente:
- Biscuiți Maria – 200 g
- unt – 80 g
- brânză de vaci cremoasă – 150 g
- iaurt – 200 g
- zahăr – 125 g
- smântână 33-35% – 200 g
- gelatină – 13-15 g
- extract de vanilie – 10 g (1 lingură)
- gem de căpșuni – după gust
- formă de 24 cm
Preparare
- Mai întâi, se înmoaie gelatina în apă rece și se lasă să se umfle. Biscuiții trebuie zdrobiți și apoi puși într-un bol convenabil, se adaugă untul topit și se amestecă bine.
- Se acoperă fundul formei cu pergament, se toarnă firimiturile pregătite și se întind uniform. Într-un bol, se combină crema de brânză, iaurtul, extractul de vanilie și se amestecă.
- Se încălzește gelatina în cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde și se toarnă în amestec și se amestecă.
- Într-un bol separat, bateți frișca răcită și adăugați treptat zahărul. În loturi mici, se adaugă frișca la amestecul principal.
- La final, turnați amestecul în formă, adăugați gemul de căpșuni și puneți-l la frigider timp de 3-4 ore sau îl puteți lăsa peste noapte. Când cheesecake-ul prinde, apoi scoateți din formă și decorați cu fructe.