Un secret pentru o garnitură gustoasă și consistentă
Cartofii tineri sunt deja în sezon în luna mai – ei pot fi gătiți în diferite moduri, în funcție de ce doriți să obțineți ca rezultat. Vă vom spune cum să gătiți cartofii tineri pentru a face o garnitură aromată și gustoasă.
Cum să pregătiți cartofii tineri pentru fierbere
O legumă atât de simplă la prima vedere trebuie gătită corect – dacă faceți o greșeală, veți obține o legumă rădăcinoasă apoasă care se va desface în mâinile dvs. În plus, nu va avea nimic în comun cu bucățile apetisante de cartofi – pe farfurie vor fi felii dense de legume fierte și „fără” gust.
Principalul secret al modului de a găti delicios cartofi tineri, trebuie să știți chiar înainte de a porni aragazul. În momentul în care ați decojit deja legumele și le-ați pus într-o oală, trebuie să turnați apă fierbinte clocotită peste legumele rădăcinoase. Este acest truc simplu care vă va ajuta să evitați o textură apoasă – lichidul de temperatură ridicată „ține” textura cartofilor și îi ajută să nu se înmoaie în timpul gătitului.
Următorul lifehack important este să adăugați 20-50 de grame de unt atunci când apa fierbe. Acest lucru are rolul de a crește rapid temperatura apei și de a accelera timpul de gătire – cartofii vor fi fierți în 15 minute.
Aici sunt instrucțiuni pas cu pas despre cum să fierbeți cartofi tineri:
- Selectați mai mulți tuberculi de aceeași mărime;
- decojiți-i folosind mănuși, în caz contrar pielea de pe mâini se va păta;
- clătiți-le sub jet de apă;
- se pun într-un vas, se toarnă apă fierbinte fiartă peste două degete;
- se pune pe aragaz, se pornește la foc mediu;
- când apa fierbe, se adaugă untul, se acoperă cratița cu un capac, lăsând un spațiu liber, și se reduce flacăra;
- se fierb cartofii până se înmoaie, 15 minute;
- verificați starea garniturii cu o scobitoare, dar nu cu un cuțit, altfel tuberculii se vor desface;
- serviți cartofii fierți cu unt și mărar tocat.
De asemenea, puteți găti cartofi nu întregi, ci în bucăți, atunci va trebui să tăiați fiecare tubercul în 2-4 bucăți înainte de fierbere.
Sfat util: Momentul în care să sărezi cartofii depinde de ce fel de mâncare vrei să obții ca rezultat. Dacă doriți să fierbeți tuberculi întregi și frumoși, atunci sărați leguma rădăcină la început, dar pentru o garnitură sfărâmicioasă cu bucăți, este de dorit să folosiți conservantul la sfârșit. Luați în considerare faptul că este nevoie de 1 linguriță de sare pentru fiecare jumătate de kilogram de cartofi.