Îți spunem de ce bucătarii profesioniști nu recomandă să faci piure de cartofi folosind un blender
Piureul de cartofi este probabil cea mai populară și gustoasă mâncare din lume. Este foarte ușor de făcut, dar există reguli care nu trebuie încălcate atunci când piureul de cartofi, pentru că puteți strica aroma și textura delicată a felului de mâncare.
Îți spunem de ce bucătarii profesioniști nu recomandă să faci piure de cartofi folosind un blender.
De ce piureul de cartofi nu ar trebui niciodată să fie făcut cu blenderul: 4 motive principale
- Consistență lipicioasă, „cauciucată”. În timpul biciuirii intensive cu blenderul, amidonul din cartofi este eliberat în cantități excesive. Acest lucru transformă piureul delicat de cartofi într-o masă lipicioasă și grea, mai mult ca un lipici decât ca o mâncare apetisantă. Acesta este motivul pentru care bucătarii profesioniști nu folosesc niciodată acest aparat pentru a face piure de cartofi.
- Pierderea aerisirii și a lejerității. Blenderul distruge complet structura cartofului, făcând piureul gros și greu. Experții recomandă pasarea cartofilor fierți în mod tradițional – cu mâna. Acest lucru va păstra lejeritatea și aerisirea masei de cartofi, care sunt atât de apreciate în mâncarea de garnitură clasică.
- Amestecarea neuniformă a ingredientelor. Atunci când sunt prelucrate cu un blender, untul sau laptele nu sunt amestecate uniform. Piureul de cartofi va avea, prin urmare, o consistență și o aromă neuniforme, pot exista bulgări de grăsime sau straturi de lichid în interior.
- Pierderea armoniei aromei. După mărunțirea cu blenderul, se schimbă nu numai textura, ci și aroma cartofului. Procesarea la viteză mare schimbă aroma legumei, astfel încât piureul de cartofi va fi fad și chiar ușor amar.
Pentru a obține un piure de cartofi perfect, este mai bine să folosiți un storcător obișnuit sau să măcinați legumele fierte printr-o sită. În acest fel, preparatul va avea o textură delicată, cremoasă și o aromă cremoasă.