Usturoiul distruge organismul – cine nu ar trebui să-l mănânce

Usturoiul este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatorii puternice

Știm cu toții despre proprietățile curative ale usturoiului, dar există și o altă față a monedei, deoarece consumul său poate dăuna organismului. Potrivit medicului Vasily Chaika, usturoiul este la fel ca ceapa. Acesta a fost consumat și folosit ca plantă vindecătoare de aproape 5.000 de ani. Mulți oameni de știință au încercat să îi deslușească secretele și să explice proprietățile sale benefice pentru organism.

În mod interesant, în Egiptul antic, usturoiul era prezent în dieta fiecărei persoane. Desigur, mulți oameni folosesc usturoiul la gătit, datorită aromei sale luminoase.

Beneficii

Usturoiul este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatorii puternice, ceea ce îl face esențial pentru menținerea unei sănătăți bune. Este o sursă de vitamine și minerale esențiale care întăresc sistemul imunitar. În plus, usturoiul poate reduce colesterolul și îmbunătăți circulația sângelui, ceea ce are un efect pozitiv asupra sănătății cardiovasculare.

În medicina populară, usturoiul este utilizat în mod tradițional pentru a trata răcelile și pentru a întări sistemul imunitar. Proprietățile sale medicinale ajută, de asemenea, la îmbunătățirea digestiei și la combaterea inflamațiilor și pot reduce riscul de boli cardiovasculare.

Harm

Daunele usturoiului pot apărea dacă este folosit în exces sau în anumite afecțiuni gastrointestinale. Contraindicațiile usturoiului includ ulcerul peptic, gastrita și reacțiile alergice.

Usturoiul este un produs destul de agresiv, crește secreția de suc gastric, astfel încât foarte des persoanele care au gastrită sau ulcer peptic au aciditate crescută și dureri de stomac. În consecință, persoanele cu aceste boli este mai bine să nu îl consume. De asemenea, usturoiul poate fi periculos pentru persoanele cu pancreatită cronică sau acută. În plus față de faptul că vor exista multe dureri de stomac, veți avea o formare intensă de gaze.

Multe persoane care încep să mănânce usturoi se confruntă cu dureri de cap. Aceasta este mai ales o durere în tâmple. În acest caz, usturoiul, precum și ardeiul iute și ceapa stimulează contracția vezicii biliare. Adică, excreția bilei este perturbată din cauza presiunii crescute îndreptate către vezica biliară, iar zona de proiecție a acesteia este în tâmple.

În plus, este un mit faptul că usturoiul vindecă cancerul. Din păcate, acesta nu are niciun efect asupra celulelor canceroase și asupra formării lor.

Dacă vorbim despre apa cu usturoi, care este sfătuită de mulți „experți”, merită de asemenea să știm că are aceleași proprietăți ca și apa cu lămâie. Este doar apă simplă cu usturoi. Tot ceea ce afectează este stimularea ieșirii bilei. Deci, atunci când se spune că usturoiul are un efect bun asupra tractului gastrointestinal, asupra microflorei intestinale sau efectul asupra florei patogene – acest lucru nu este adevărat, bila secretată în timpul consumului său este cea care afectează toate acestea.

Mulți oameni încep devreme să dea usturoi copiilor, iar medicul sfătuiește să înceapă să o facă de la 5-7 ani, deoarece usturoiul poate provoca disconfort și dureri severe în stomac. Așadar, nu trebuie să vă forțați copilul să îl mănânce și ar trebui să începeți „cunoștința” cu aroma sa cu o bucată mică.

Consum

Consumul de usturoi depinde de obiectivele dumneavoastră, acesta poate fi adăugat la mâncăruri sau consumat crud pentru un efect maxim. Un cățel de usturoi pe zi este de obicei suficient. Este important să rețineți că nu trebuie consumat pe stomacul gol și este mai bine să îl combinați cu o masă proteică. Se recomandă să mâncați mai întâi o jumătate de porție de mâncare și apoi să adăugați usturoiul pentru a evita disconfortul la nivelul stomacului.

Pentru a reduce mirosul înțepător și iritația, usturoiul tocat trebuie lăsat să „respire” timp de 15 minute, permițând eliberarea alicinei. Dacă doriți să îi păstrați proprietățile benefice, adăugați usturoiul în mâncăruri la sfârșitul gătitului, evitând temperaturile ridicate. De asemenea, persoanele supraponderale trebuie să știe că mirosul de usturoi poate stimula apetitul.

Efectele usturoiului asupra organismului pot fi atât pozitive, cât și negative, în funcție de starea dumneavoastră de sănătate, de cantitatea pe care o consumați și de organismul dumneavoastră individual.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei