Felul de mâncare se dovedește fraged și suculent
Un mod gustos și simplu de a pregăti ca o gustare ușoară sau cină – caserola de varză tânără și brânză.
Felul de mâncare se dovedește fraged și suculent. Serviți cu smântână sau cu sosul dvs. preferat.
Rețetă
Ingrediente:
- varză albă (tânără) 700 g
- ouă de găină 3 buc.
- ulei vegetal
- brânză mozzarella 200 g
- smântână 200 g
- ierburi aromatice (ceapă verde, mărar)
- piper negru măcinat
- sare
Preparare:
- Se toacă varza mărunt în paie, se adaugă sare și se zdrobește ușor cu mâinile.
- Clătiți verdețurile sub jet de apă, uscați-le cu un prosop de hârtie și tocați-le mărunt.
- Radeți brânza pe o răzătoare aspră.
- Într-un bol se combină varza, ierburile, smântâna, ouăle, jumătate din brânza rasă, piperul negru măcinat, sarea și se amestecă bine.
- Se unge o formă de copt cu ulei vegetal, se pune amestecul de varză în ea, se întinde uniform și se presară cu restul de brânză.
- Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute. Se taie în porții și se servește.