Caserola de varză tânără cu brânză: o rețetă sănătoasă de sezon

Felul de mâncare se dovedește fraged și suculent

Un mod gustos și simplu de a pregăti ca o gustare ușoară sau cină – caserola de varză tânără și brânză.

Felul de mâncare se dovedește fraged și suculent. Serviți cu smântână sau cu sosul dvs. preferat.

Rețetă

Ingrediente:

  • varză albă (tânără) 700 g
  • ouă de găină 3 buc.
  • ulei vegetal
  • brânză mozzarella 200 g
  • smântână 200 g
  • ierburi aromatice (ceapă verde, mărar)
  • piper negru măcinat
  • sare

Preparare:

  1. Se toacă varza mărunt în paie, se adaugă sare și se zdrobește ușor cu mâinile.
  2. Clătiți verdețurile sub jet de apă, uscați-le cu un prosop de hârtie și tocați-le mărunt.
  3. Radeți brânza pe o răzătoare aspră.
  4. Într-un bol se combină varza, ierburile, smântâna, ouăle, jumătate din brânza rasă, piperul negru măcinat, sarea și se amestecă bine.
  5. Se unge o formă de copt cu ulei vegetal, se pune amestecul de varză în ea, se întinde uniform și se presară cu restul de brânză.
  6. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 30 de minute. Se taie în porții și se servește.
Share to friends
Rating
( 2 assessment, average 3 from 5 )
Blog - Cheile Nerei