Greșeală periculoasă în bucătărie: 5 alimente pe care nu le poți găti pe o tigaie antiaderentă

O tigaie antiaderentă este preferata multor gazde

O tigaie antiaderentă nu este un vas de gătit universal. Pentru ca aceasta să servească pentru o lungă perioadă de timp, trebuie să evitați supraîncălzirea și substanțele agresive din compoziția produsului. În caz contrar, puteți nu numai să o stricați, ci și să gătiți ceva periculos pentru dvs.

O tigaie cu o acoperire antiaderentă este un ajutor preferat al multor hostess. Este convenabil de utilizat, nu lasă vasele să se ardă și este ușor de spălat. Dar există un „dar”: acoperirea sa este foarte vulnerabilă. Și dacă gătiți pe ea produse nepotrivite, puteți strica rapid tigaia și chiar vă puteți dăuna sănătății. Despre aceasta scrie resursa gazeta.ua.

5 produse care nu ar trebui niciodată gătite într-o tigaie cu strat antiaderent

  • Untul și margarina sunt inamicii nr. 1. Aceste grăsimi au un punct de ardere scăzut. Deja la foc mediu încep să fumege, emițând un fum acru și lăsând un strat de reziduuri arse pe suprafață. Acest lucru nu numai că dăunează aromei mâncării, dar corodează treptat și stratul antiaderent al tigăii.
  • Carne grasă. Prăjirea cărnii grase de porc sau a baconului pe teflon este o idee proastă, acest produs fiind o amenințare ascunsă pentru tigaia antiaderentă. Cantitatea mare de grăsime topită creează supraîncălzire care distruge acoperirea. În plus, temperaturile ridicate pot elibera substanțe periculoase pentru sănătate.
  • Sosuri de roșii. Roșiile sunt foarte acide, iar învelișul antiaderent este vulnerabil la acid, care îl poate distruge cu ușurință. Dacă gătiți sos într-o astfel de tigaie destul de des, aceasta își va pierde rapid proprietățile, iar particule mici din înveliș pot ajunge în alimente.
  • Mâncăruri cu oțet sau lămâie. Marinadele acide reacționează cu acoperirea atunci când este încălzită, distrugând-o din interior. Este deosebit de periculos atunci când acidul și temperatura ridicată sunt combinate. În acest caz, vă puteți alege nu numai cu mâncăruri stricate, ci și cu daune pentru sănătate.
  • Zahăr și caramel. Zahărul topit este încălzit la temperaturi foarte ridicate, depășind cu ușurință pragul de siguranță pentru teflon. De asemenea, arde rapid, lăsând pete care sunt aproape imposibil de curățat fără a deteriora tigaia.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei