Cum să fierbeți ouă fierte tari „marmorate”: nu ați mai avut niciodată ouă atât de delicioase înainte

Un truc pentru a transforma un produs obișnuit într-o operă de artă

Ouăle fierte tari nu sunt doar un mic dejun delicios, ci și o opțiune bună de gustare. De asemenea, adesea astfel de ouă sunt cele care devin un ingredient pentru salate sau alte feluri de mâncare. Cum să fierbi ouăle fierte tari pentru a le face și mai gustoase – mai departe în material.

Cum și cât timp să fierbi ouăle fierte tari – rețetă

Există mai multe moduri în care să fierbeți ouăle perfect pentru a obține exact consistența albușurilor și a gălbenușurilor pe care o doriți. De fapt, este simplu – trebuie să numărați întotdeauna timpul în timp ce apa fierbe, să o scurgeți la timp și să răciți ouăle în mod corespunzător. Utilizatorii Reddit și-au împărtășit rețetele și ne-au spus cum să fierbem ouăle fierte tari, îmbunătățindu-le aroma.

Un utilizator cu porecla bhambrewer a scris că face o saramură pentru decaparea ouălor – 5050 apă cu oțet, împreună cu sare și condimente. Ouăle trebuie fierte ca de obicei, apoi se face o gaură în coajă, se aruncă în saramură, se aduce la fierbere, se fierbe timp de 20 de minute, se răcește și se lasă în marinată câteva ore.

Un alt utilizator, legendarymechanic, a împărtășit o rețetă de ouă cu ceai, iar el a fost susținut în comentarii – oamenii scriu că ouăle fierte în saramură de ceai sunt o capodoperă.

Ingrediente:

  • 2 linguri de sos de soia;
  • 2 lingurițe de zahăr;
  • 1 linguriță de sare;
  • 2 linguri (sau pungi) de frunze de ceai negru;
  • 1 baton de scorțișoară;
  • 2-3 păstăi de inimă (în funcție de mărime).

Preparare

  1. Puneți ouăle crude într-o cratiță, turnați apă peste ele și aduceți la fierbere. Apoi reduceți focul la mediu pentru a evita bulele în apă – atunci albușurile vor fi moi. Nu trebuie să fierbeți ouăle tare – puteți alege orice timp de gătire și obțineți consistența dorită.
  2. Când produsul cheie este fiert, trebuie să îl scoateți și să îl răciți într-un bol cu apă cu gheață. Fiecare ou trebuie apoi bătut ușor cu dosul unei linguri pentru a sparge coaja uniform. Scopul este de a obține o rețea de mici crăpături pe toată suprafața. Dacă se desprind bucăți mici, acest lucru este normal, dar nu trebuie lăsate să se desprindă bucăți mari.
  3. Următorul pas este să puneți ouăle într-o cratiță mică împreună cu frunzele de ceai, sosul de soia și condimentele, apoi adăugați suficientă apă pentru a le acoperi complet. Se aduce amestecul la fierbere, apoi se reduce focul și se lasă să fiarbă timp de 20 de minute.
  4. Când ouăle sunt fierte, trebuie să opriți focul și să lăsați ouăle să stea în marinada cu ceai timp de cel puțin câteva ore, le puteți lăsa și peste noapte. O astfel de gustare trebuie păstrată în frigider, iar înainte de servire poate fi ușor reîncălzită.

Dacă vă amintiți exact cum să fierbeți corect ouăle fierte tari și urmați corect toate instrucțiunile, atunci, îndepărtând coaja, veți vedea un model frumos de marmură.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei