Foto: din surse deschise
Iepurele nu este doar delicios, ci și foarte sănătos
Carnea de iepure este perfect combinată cu smântână, care dă vasului moliciune și suculență. Felul de mâncare va decora orice masă festivă.
Rețetă
Ingrediente:
- iepure 1.7kg
- ceapă 2 buc.
- smântână 20-25% 200 g
- lapte 100 ml
- apă 1, 5 linguri.
- făină
- unt
- ulei vegetal 1 lingură.
- piper negru măcinat
- sare
Preparare:
- Îndepărtați grăsimea, foile, rinichii și plămânii de la iepure.
- Se taie în porții, se spală, se înmoaie în apă rece și se lasă timp de 30 de minute, apoi se usucă cu un prosop de hârtie.
- Se adaugă sare și piper negru măcinat la făină și se amestecă.
- Se înmoaie fiecare bucată de iepure în făină și se prăjește într-o tigaie cu unt pe ambele părți până devine aurie.
- Se pune într-o cratiță.
- Se curăță ceapa și se taie în jumătăți de inele.
- Într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, se prăjește ceapa până se înmoaie, apoi se pune peste carne.
- Combinați smântâna și laptele, turnați un pahar de apă caldă, amestecați cu un tel și turnați peste iepure.
- Se fierbe la foc mic cu capacul închis timp de o oră, apoi se toarnă încă 0,5 pahar de apă, se sărează după gust și se mai fierbe încă o oră.
- Lăsați vasul la infuzat timp de 20-30 de minute.