Pentru a-ți menține pielea strălucitoare și articulațiile să nu scârțâie: 5 produse cu colagen care redau tinerețea

Colagenul este numit „proteina frumuseții”, deoarece este responsabil pentru pielea netedă și strălucitoare, părul și unghiile puternice

Dacă vă doriți tinerețe din exterior, trebuie să începeți din interior. Ar trebui să mâncați alimente care să întinerească organismul la nivel celular, apoi acesta vă va mulțumi cu energie, frumusețe și sănătate.

Colagenul este numit „proteina frumuseții”, deoarece este responsabil pentru pielea netedă și strălucitoare, părul și unghiile puternice. De asemenea, este baza pentru o piele sănătoasă, oase puternice și articulații flexibile. Organismul nostru produce singur colagen, dar după vârsta de 20 de ani, sinteza acestuia scade cu aproximativ 1% anual. Prin urmare, dacă doriți să aveți o piele netedă, mușchi puternici și să nu auziți cruncheri în genunchi, ar trebui să acordați atenție dietei dumneavoastră. Îți spunem, referindu-ne la resursa meta.ua, ce produse care conțin colagen vor ajuta organismul să rămână tânăr și puternic mai mult timp.

Ce alimente conțin cel mai mult colagen: întinerește organismul la nivel celular

  • Bulionul de oase poate fi considerat un adevărat elixir pentru articulații. Bulionul de oase fierbinte și bogat este o sursă puternică de colagen natural. Consumul său regulat ajută la refacerea articulațiilor, întărește oasele, redă elasticitate și strălucire pielii. Varianta ideală sunt mezelurile sau bulionul de carne concentrat.
  • Gelatina. Acesta este de fapt colagen prelucrat derivat din cartilaje și oase. Adăugați în meniul dvs. jeleuri de casă, panacotta sau preparate turnate și veți obține un sprijin puternic pentru articulații și piele. Atenție, însă: dulciurile cumpărate de la magazin conțin adesea zahăr în exces, așa că este mai bine să vă preparați singur deserturile.
  • Peștele vă va ajuta să vă mențineți pielea netedă și uniformă. Somonul, codul, tonul și macroul nu sunt doar omega-3, ci și o sursă puternică de colagen, pielea și oasele fiind deosebit de bogate în proteine. Pentru a maximiza beneficiile, preparați ciorbe din kituri de pește sau consumați peștele cu piele.
  • Carnea. Deși există puțin colagen în carnea în sine, cartilajul și pielea sunt cele care conțin o cantitate destul de mare de proteine. Puiul, carnea de vită, carnea de porc, în tocănițe sau tocănițe, sunt excelente pentru menținerea tinereții și frumuseții nivelului de proteine. Iar legumele care conțin vitamina C vor ajuta la o mai bună absorbție a acesteia.
  • Ouăle. O cantitate mică de colagen se găsește în coaja de sub ou. Prin urmare, ouăle fierte sunt cea mai bună opțiune pentru refacerea colagenului. Iar ouăle sunt, de asemenea, bogate în proteine și acizi grași care stimulează sinteza colagenului în organism.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei