Foto: din surse deschise
Cele patru ingrediente disponibile îmbunătățesc simțitor gustul garniturii
Varza înăbușită este o garnitură populară, iar uneori acest fel de mâncare devine felul principal. Se poate face cu carne, cârnați, ciuperci sau fără niciun aditiv – leguma tocată în sine este foarte gustoasă. Aflați ce să adăugați în tigaie în timpul gătitului pentru a îmbunătăți calitatea felului de mâncare.
Varză înăbușită cu pui
Varza brăzdată cu carne este întotdeauna o opțiune excelentă pentru cină sau prânz. Un tandem reușit cu carnea de pasăre transformă o garnitură într-un fel principal consistent.
Ingrediente:
- 450 de grame de varză albă;
- 400 de grame de pui;
- o ceapă;
- un morcov;
- paprika măcinată;
- sare, piper, ulei vegetal;
- pastă de tomate.
Preparare:
- Se spală bine puiul sub jet de apă, se taie în cuburi mici. Se ia o tigaie cu pereți groși sau o tigaie mare, se toarnă uleiul, se așteaptă să se încingă.
- Apoi așezați carnea, prăjiți câteva minute până devine aurie. Adăugați ceapa tocată la pui, prăjiți timp de 5 minute, apoi aceeași cantitate, dar cu morcovi rași.
- Stoarceți 50 de grame de pastă de tomate dintr-un pachet, amestecați.
- Tocați varza bine spălată, trimiteți-o în recipientul cu carne, pastă, ceapă și morcovi. Turnați un pahar de apă, dar în niciun caz nu amestecați. Se acoperă cu un capac și se fierbe timp de 5-7 minute la foc minim, până când varza se „așază”.
- Apoi se scoate capacul, se amestecă, se închide din nou și se mai fierbe timp de 20 de minute. Se condimentează cu sare, piper, paprika și se fierbe timp de 5-7 minute fără capac.
Sfat util
Varza înăbușită cu pastă de roșii, carne, ciuperci, cartofi, orice alte adaosuri, precum și pe cont propriu, va fi de 100 de ori mai gustoasă dacă folosiți un singur flyhack. Orice condimente – sare, mazăre sau allspice, este mai bine să adăugați chiar la sfârșit, atunci aroma vasului va fi mai strălucitoare. În plus, asigurați-vă că adăugați 4 ingrediente în timpul gătitului – câte 1 linguriță de pastă de tomate, zahăr, oțet și unt. Apoi veți obține varză tocată foarte gustoasă – moale și suculentă.