Ce să adăugați la aluat pentru a împiedica produsele de panificație să se învechescă: toate secretele culinare

Foto: din surse deschise

Vă spunem ce să faceți pentru ca chiflele, pâinea, orice produse de panificație să nu se învechescă pentru o perioadă lungă de timp

Știm cu toții cât de delicioase și moi sunt produsele de patiserie proaspăt coapte. Cu toate acestea, după aceea acestea încep să se învechescă rapid. Dar acest proces poate fi prevenit prin adăugarea anumitor ingrediente în aluat la frământare.

Ce să adăugați la aluat pentru a-l împiedica să se învechescă mult timp

Bucătarii experimentați pentru a păstra produsele de patiserie proaspete pentru o perioadă lungă de timp:

  • Se folosește doar făină de grâu de cea mai înaltă calitate – are mai puțin gluten. Aceasta trebuie cernută bine înainte de coacere.
  • Mulți bucătari adaugă apă minerală; s-a observat că produsele de panificație se învechesc mai greu cu această componentă.
  • Produsele de panificație finite rămân mai proaspete mai mult timp dacă adăugați o lingură de miere lichidă la aluat.
  • Clătitele, clătitele, plăcintele și chiflele se usucă mai puțin dacă se adaugă puțină semolă în aluat.
  • Prăjiturile, plăcintele și orice alte produse de patiserie vor fi moi, aerisite și delicioase după ce se adaugă amidon de cartofi sau de porumb și vor rămâne astfel timp de mai multe zile.
  • Pâinea va fi moale mult timp dacă se amestecă făina de secară și cea de grâu.

Aroma produselor de panificație este, de asemenea, influențată de depozitarea lor

Contactul cu aerul accelerează pierderea de moliciune a produsului, astfel încât produsele de panificație rămân proaspete pentru o perioadă lungă de timp:

  1. Înfășurați-o în hârtie absorbantă. Acesta este cel mai bun mod de a păstra pâinea proaspătă. În polietilenă sau folie adezivă, umiditatea nu se evaporă și pâinea va mucegăi rapid.
  2. Depozitați produsele de panificație într-un recipient pentru pâine. Într-un recipient închis, produsele de patiserie și pâinea vor rămâne proaspete și gustoase pentru mai mult timp datorită găurilor mici care permit aerului să circule liber.
  3. Produsele de panificație pot fi congelate, formă în care pot fi păstrate timp de câteva luni. Le puteți reîncălzi în cuptor sau la microunde înainte de utilizare.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei