Rețeta este ușoară, toată lumea o poate face
Rețeta pentru o plăcintă delicioasă super-economică fără ouă și lapte, care nu necesită mult timp, mixer, scrie TSN.ua
Plăcinta este foarte bugetară, un minim de produse necostisitoare pe care fiecare hostess le are. Rețeta nu este complicată, toată lumea poate găti. Nu aveți nevoie de mixer sau blender pentru a amesteca ingredientele, o lingură va face treaba perfect, ceea ce este cu siguranță important în perioadele de pene de curent.
Și cel mai important: plăcinta se dovedește la fel de delicioasă ca produsele de patiserie scumpe.
Rețetă
Ingrediente
pentru prepararea aluatului:
- zahăr – 100-150 g,
- gem fără semințe – 4 linguri,
- ulei de floarea soarelui – 4 linguri,
- făină – 250 g,
- sare după gust,
- bicarbonat de sodiu – 1 linguriță,
- oțet – 1 lingură.
Preparare: 1:
- 2 plicuri de ceai negru se toarnă 200 ml de apă clocotită, se lasă la infuzat și se răcește.
- Separat, turnați 250 g de făină într-un castron, adăugați o jumătate de cană, poate puțin mai mult zahăr (în funcție de cât de acru sau dulce este gemul). Adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu, amestecați cu o lingură.
- La infuzia răcită, adăugați oțetul, câte 4 linguri de ulei și gem, un vârf de sare. Se amestecă totul bine până la omogenizare.
- Se toarnă partea lichidă a aluatului în bolul cu făină, se amestecă.
- Acoperiți fundul formei cu pergament, ungeți părțile laterale cu ulei vegetal. Se toarnă aluatul, se netezește.
- Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 C timp de 30-40 de minute, până când o scobitoare iese uscată.
Fondant poate fi preparat dacă se dorește.
Ingrediente
- cacao – 1 lingură pat,
- zahăr – 2 linguri,
- apă – 2 linguri,
- unt – o jumătate de lingură.
Mod de preparare: 1:
- Se adaugă toate ingredientele în tigaie.
- Se încălzește la foc mic timp de 1-2 minute, amestecând până la omogenizare.
- Se presară fondant peste tort.