Cum să gătești dovlecei în cuptor: rețeta perfectă pentru o gustare ușoară

Foto: din surse deschise

Această mâncare savuroasă este mai potrivită ca niciodată acum, în sezonul dovleceilor

Dacă doriți ceva neobișnuit și ușor, puteți coace dovlecel cu brânză și miere. Această mâncare savuroasă este mai potrivită ca niciodată acum, în sezonul estival, scrie Eatingwell.

Pentru a-l prepara, dovlecelul feliat se coace, apoi se presară cu brânză, care se topește până devine aurie. Și un strop de miere fierbinte adaugă o notă specială, echilibrând perfect aroma bogată a brânzei și aroma ușoară a dovlecelului.

Rețetă

Ingrediente

  • 3 dovlecei galbeni medii, tăiați oblic în felii groase de 1,5 cm;
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin;
  • 1½ lingurițe de ceapă uscată;
  • 1½ linguriță oregano uscat; 1½ linguriță oregano uscat;
  • ½ linguriță piper măcinat;
  • ½ cană de brânză mozzarella rasă, cu conținut scăzut de grăsimi și umiditate;
  • ½ cană brânză feta mărunțită;
  • 2 căței de usturoi medii răzuiți (aproximativ 1 linguriță);
  • 1 linguriță de coajă de lămâie rasă;
  • ⅛ linguriță de sare;
  • 1 lingură de miere fierbinte;
  • frunze rupte de busuioc proaspăt pentru decor (opțional).

Mod de preparare: 1:

  1. Preîncălziți cuptorul la 230°C.
  2. Se amestecă bine feliile de dovlecel cu 2 linguri de ulei, ceapa uscată, 1 linguriță de oregano și o jumătate de linguriță de piper într-un bol mare. Se transferă cu grijă dovleceii într-un strat uniform pe o tavă de copt. Coaceți până când sunt moi (aproximativ 3 minute).
  3. În timp ce dovleceii se coc, se amestecă ½ cană mozzarella, ½ cană feta, usturoiul ras, 1 linguriță zeamă de lămâie și restul de ½ linguriță oregano într-un bol mic.
  4. Scoateți dovlecelul din cuptor, tamponați bine feliile cu prosoape de hârtie. Întoarceți-le și presărați amestecul de brânză uniform deasupra.
  5. Creșteți temperatura cuptorului la 250 de grade. Coaceți dovleceii până când amestecul de brânză este rumenit și topit (aproximativ 3 minute). Se presară cu ⅛ linguriță de sare și se stropește cu 1 lingură de miere fierbinte. Se ornează cu busuioc rupt, dacă se dorește.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei