Este foarte ușor de făcut: un critic alimentar a împărtășit o rețetă neobișnuită pentru prăjitura cu lămâie

Potrivit autorului rețetei, acest tort are o textură lejeră

Renumitul critic culinar Nigella Lawson a împărtășit o rețetă de tort de lămâie cu compot de afine. Prepararea acesteia durează doar 30 de minute. Express scrie despre ea.

„Acest tort are o textură uimitoare – aproape ca o clătită extrem de aerisită – și o aromă delicată; miroase a lămâie mai degrabă decât să aibă un gust înțepător. Și, deși există lapte de cocos în tort, acesta adaugă dulceață mai degrabă decât luxurianță tropicală. În ciuda faptului că este un desert cu trei ingrediente, este extrem de ușor de făcut: budinca perfectă atunci când prietenii vin la cină”, a descris Lawson tortul pe site-ul său.

Rețetă

Ingrediente

Pentru tort:

  • 225 de grame de făină;
  • o linguriță și jumătate de agent de fermentare;
  • o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu;
  • o jumătate de linguriță de sare; o jumătate de linguriță de sare;
  • 150 ml de ulei vegetal (plus încă puțin pentru ungere);
  • 150 g zahăr granulat;
  • 275 g lapte de cocos;
  • două lămâi (coaja rasă fin, plus trei linguri de 15 ml de suc);
  • o linguriță de extract de vanilie.

Pentru compot:

  • 150 g afine;
  • o lingură de suc proaspăt de lămâie 15 ml fiecare;
  • o lingură (15 ml) de zahăr pudră;
  • o linguriță și jumătate de amidon de porumb.

Pentru umplutură:

  • 250g lapte de cocos;
  • o linguriță de extract de vanilie;
  • două lingurițe și jumătate de zahăr pudră.

Preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C, pregătiți un vas de copt prin ungerea pereților și tapetarea fundului cu hârtie pergament.
  2. Se amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și un vârf de sare într-un bol.
  3. Într-un bol mare separat, bateți împreună uleiul vegetal, zahărul și laptele de cocos. Adăugați la amestec coaja rasă de lămâie, sucul de lămâie și extractul de vanilie, bătând din nou până se omogenizează bine.
  4. Turnați amestecul lichid în bolul cu ingredientele uscate, bateți totul până când aluatul este neted și uniform. Apoi turnați amestecul în formă și coaceți-l în cuptor timp de aproximativ 25-30 de minute. Aluatul trebuie să aibă o culoare aurie.
  5. Lăsați aluatul în formă să se răcească complet înainte de a-l scoate – s-ar putea să se așeze puțin pe măsură ce se răcește, ceea ce este în regulă.
  6. Când sunteți gata de asamblare, scoateți cu grijă aluatul din formă și răsturnați-l pe o farfurie de servire.
  7. Într-un bol, amestecați laptele de cocos și extractul de vanilie. Cerneți zahărul pudră în lapte și amestecați pentru a combina. Întindeți acest amestec uniform pe suprafața prăjiturii răcite și apoi turnați compotul de afine peste stratul de lapte

Cum se prepară compotul de afine

Pentru a prepara compotul, puneți afinele într-o cratiță mică împreună cu sucul de lămâie, zahărul pudră și trei linguri de apă rece. Se pun la foc mediu și se aduc la fierbere. Apoi se reduce focul și se fierbe la foc mic, amestecând ocazional, până când fructele încep să se înmoaie.

„Îndepărtați cratița de pe foc. Într-un bol mic, amestecați amidonul de porumb cu o linguriță și jumătate de apă rece până când se formează o pastă omogenă. Adăugați-o la afinele calde, apoi readuceți cratița la foc pentru aproximativ treizeci de secunde sau până când amestecul se îngroașă. Dacă compotul devine prea gros, adăugați puțină apă pentru a-l subția. Când compotul este gata, turnați-l într-un ulcior mic rezistent la căldură și lăsați-l să se răcească”, recomandă materialul.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog - Cheile Nerei