Foto: din surse deschise
Berea și condimentele vor face carnea aromată, cu carne fragedă și o crustă aurie și crocantă
Doriți să vă surprindeți familia cu coapse de pui apetisante și gustoase? Gătiți-le în bere. Berea și condimentele vor face carnea aromată, cu pulpă fragedă și o crustă aurie și crocantă.
Rețetă
Ingrediente:
- coapse de pui – 1.5kg;
- bere (ușoară) – 400 ml;
- sos de soia – 50 ml;
- zahăr – 1 linguriță;
- condiment Hmeli-suneli – 1 lingură;
- paprika măcinată – 1 lingură;
- suc de lămâie – 1 lingură;
- piper negru măcinat;
- sare.
Preparare:
- Într-un bol adânc se toarnă berea, sosul de soia, se adaugă zahărul, condimentele, paprika, sucul de lămâie, piperul negru măcinat, sarea, se amestecă, se pun șuncile în marinată și se trimit la marinat în frigider timp de 8-10 ore.
- Se scot coapsele de pui din marinată, se șterg cu un prosop de hârtie.
- Se încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Turnați apă într-o tavă de copt, așezați jambonii pe un grătar și coaceți timp de 40 de minute.
Sfaturi:
- Puteți folosi bere neagră.
- Coapsele de pui pot fi lăsate la marinat în frigider peste noapte.