O opțiune excelentă ar fi o rețetă pentru un mic dejun vegetarian cu ou și brânză care se prepară în doar 10 minute
Pentru cei preocupați de sănătate și de timp, micul dejun nu trebuie să fie doar nutritiv, ci și ușor de preparat. O opțiune excelentă va fi o rețetă de mic dejun vegetal cu ouă și brânză, care se prepară în doar 10 minute. RBC-Ucraina relatează de ce un astfel de mic dejun este util pentru un bun început de zi.
Mic dejun vegetal cu ouă și brânză de vaci
Ingrediente:
- ou – 1 buc.
- praz – 1 buc.
- morcovi – 1 buc.
- brânză albă – 50 g
- Brânză Kashar – 30 g
- câteva picături de apă
Preparare
- Mai întâi, se taie prazul și morcovii în fâșii subțiri. Apoi, se încinge o tigaie și se adaugă câteva picături de apă.
- Întindeți prazul și morcovii, rumeniți la foc mediu până când devin moi. Adăugați brânza albă, ouăle la legume și amestecați totul bine.
- Se fierbe la foc mic până când oul se întărește bine. Apoi se presară cu brânza Kashar rasă și se mai lasă 1-2 minute pentru ca brânza să se topească.
- Preparatul poate fi garnisit cu ierburi sau servit cu pâine prăjită crocantă.
De ce este bine să mănânci ouă dimineața
Bogate în proteine
Ouăle conțin proteine complete care ajută:
- să satisfacă organismul pentru o perioadă lungă de timp (mai puțină dorință de a lua gustări)
- susțin mușchii, deosebit de important pentru persoanele active sau pentru cele care pierd în greutate
- dați startul metabolismului dimineața
Sursă de vitamine și minerale importante
- Oul conține vitaminele B12, B2, D, A, E. De asemenea, seleniu, iod, fier, zinc și colină (importantă pentru creier).
- Ajută la controlul greutății
- Datorită conținutului lor ridicat de proteine și grăsimi, ouăle sunt bune pentru sațietate, ceea ce vă poate reduce numărul total de calorii pe parcursul zilei.