Castraveții sunt o gustare bună și răcoritoare
Castraveții au fost cultivați și savurați timp de mii de ani, motiv pentru care sunt acum o bază în multe bucătării din întreaga lume. Ei pot fi găsiți peste tot: în sandvișuri, supe, mâncăruri asiatice și diverse salate. Despre acesta scrie USA Today.
„Oamenii adoră faptul că castraveții sunt o gustare răcoritoare pe cont propriu și sunt la fel de versatili și consistenți”, a remarcat dieteticianul autorizat și consilierul în nutriție Jen Messer.
Cu toate acestea, experții spun că unele grupuri de persoane pot beneficia de consumul de castraveți cu moderație.
Sunt castraveții un fruct sau o legumă?
Potrivit dieteticianului Alex Larson, din punct de vedere botanic, castraveții sunt un fruct, deoarece cresc din floarea plantei de castravete și conțin semințe. Cu toate acestea, într-un context culinar, „castraveții sunt cel mai adesea considerați legume”.
Sunt castraveții utili?
Indiferent ce soi vă place, castraveții au beneficii pentru sănătate. De exemplu, un castravete de mărime medie, are mulți nutrienți, cum ar fi calciu, magneziu, zinc, mangan, fosfor, vitamina C, vitamina K, aproximativ 1,3 grame de proteine și mai mult de 1 gram de fibre dietetice, a asigurat Departamentul Agriculturii din SUA.
„Conținutul de vitamina K este important pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor, iar vitamina C stimulează funcția imunitară și susține sănătatea pielii”, a menționat Messer.
Un castravete de mărime medie conține aproape 400 miligrame de potasiu, care ajută la îmbunătățirea tensiunii arteriale și susține funcția musculară și nervoasă, a spus ea.
În același timp, Larson a adăugat că castraveții sunt, de asemenea, bogați în antioxidanți, care pot avea proprietăți antiinflamatorii.
„Conținutul lor ridicat de apă susține, de asemenea, hidratarea și poate ajuta la detoxifierea ușoară”, a asigurat expertul.
Messer a menționat că castraveții pot avea, de asemenea, proprietăți antidiabetice, ajutând la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la scăderea lipidelor.
„Extractele de castravete sunt cunoscute pentru efectele lor calmante asupra pielii, ajutând la reducerea umflăturilor, iritațiilor și arsurilor solare”, a adăugat nutriționistul.
Este sigur să mănânci castraveți zilnic?
Deși castraveții sunt siguri și sănătoși, ei au unele dezavantaje.
„Castraveții conțin cucurbitacine, care în cantități mari pot fi toxice și pot provoca disconfort gastrointestinal, inclusiv greață și diaree”, a explicat Messer.
Prin urmare, castraveții pot să nu fie buni pentru persoanele cu sisteme digestive sensibile sau afecțiuni gastrointestinale.
„Castraveții au proprietăți antiplachetare care pot interacționa cu anticoagulantele sau medicamentele antiplachetare și pot crește riscul de sângerare”, a avertizat Messer.
În același timp, Larson spune că castraveții sunt un plus sănătos pentru orice dietă, „oferind o crocantă consistentă cu beneficii suplimentare pentru sănătate”.