Kholodnik se prepară foarte repede și este foarte răcoritor în vreme caldă
Potrivit diferitelor surse, supa cholodnik a apărut în jurul secolului al XVIII-lea în Europa de Est.
În regiunea noastră era preparată vara din legume de sezon pentru a se răcori pe timp de caniculă. Sfecla era luată ca bază, completată cu zer, kefir și presărată cu ierburi. Datorită unei astfel de compoziții, organismul primește o cantitate mare de minerale și fibre.
Acest fel de mâncare a devenit foarte popular pentru că este preparat simplu. În plus, este bun pentru sănătate, satisfăcând nu numai foamea, ci și setea.
Kholodnik – rețetă pe kefir
Acest minunat fel de mâncare cu sfeclă roșie vă va lua foarte puțin timp deloc.
Ingrediente:
- 350 de grame de sfeclă roșie fiartă;
- litru de kefir;
- 250 mililitri de apă rece;
- 350 de grame de castraveți proaspeți;
- 30 de grame de mărar;
- 30 de grame de ceapă verde;
- trei căței de usturoi;
- sare și piper;
- două sau trei ouă fierte tari.
Preparare:
- Pregătirea ingredientelor. Sfecla poate fi fiartă sau coaptă în cuptor. Pentru a face acest lucru, pur și simplu înfășurați-o în folie și gătiți-o până se înmoaie la 160 de grade timp de aproximativ 40 de minute. Timpul de gătire depinde de mărimea legumei și de vârsta acesteia – una tânără se va coace mai repede decât una veche. Apoi radeți sfecla folosind o răzătoare grosieră.
- Acum începem să pregătim cholodnikul. Se toarnă kefir și apă în sfeclă. Conținutul de grăsime al produsului din lapte acru nu contează, orientați-vă pe gustul dvs.
- Tocați ouăle fierte și adăugați-le la fel, împreună cu condimente și usturoi tocat.
- În această etapă este necesar să amestecați bine supa rece, să gustați condimentele și să turnați mărarul. La final se adaugă castravetele tăiat mărunt. Acesta se va croi frumos. Asigurați-vă că gustați leguma, nu trebuie să fie amară.
- Apoi lăsați cholodnikul pe kefir în frigider timp de aproximativ o oră. Ar trebui să fie servit fără încălzire, decorat cu ceapă verde.
- Supa cholodnik mulți oameni au un favorit în timpul verii.