Cum să gătești cholodnik pe kefir: o rețetă simplă și gustoasă pentru zilele fierbinți

Kholodnik se prepară foarte repede și este foarte răcoritor în vreme caldă

Potrivit diferitelor surse, supa cholodnik a apărut în jurul secolului al XVIII-lea în Europa de Est.

În regiunea noastră era preparată vara din legume de sezon pentru a se răcori pe timp de caniculă. Sfecla era luată ca bază, completată cu zer, kefir și presărată cu ierburi. Datorită unei astfel de compoziții, organismul primește o cantitate mare de minerale și fibre.

Acest fel de mâncare a devenit foarte popular pentru că este preparat simplu. În plus, este bun pentru sănătate, satisfăcând nu numai foamea, ci și setea.

Kholodnik – rețetă pe kefir

Acest minunat fel de mâncare cu sfeclă roșie vă va lua foarte puțin timp deloc.

Ingrediente:

  • 350 de grame de sfeclă roșie fiartă;
  • litru de kefir;
  • 250 mililitri de apă rece;
  • 350 de grame de castraveți proaspeți;
  • 30 de grame de mărar;
  • 30 de grame de ceapă verde;
  • trei căței de usturoi;
  • sare și piper;
  • două sau trei ouă fierte tari.

Preparare:

  1. Pregătirea ingredientelor. Sfecla poate fi fiartă sau coaptă în cuptor. Pentru a face acest lucru, pur și simplu înfășurați-o în folie și gătiți-o până se înmoaie la 160 de grade timp de aproximativ 40 de minute. Timpul de gătire depinde de mărimea legumei și de vârsta acesteia – una tânără se va coace mai repede decât una veche. Apoi radeți sfecla folosind o răzătoare grosieră.
  2. Acum începem să pregătim cholodnikul. Se toarnă kefir și apă în sfeclă. Conținutul de grăsime al produsului din lapte acru nu contează, orientați-vă pe gustul dvs.
  3. Tocați ouăle fierte și adăugați-le la fel, împreună cu condimente și usturoi tocat.
  4. În această etapă este necesar să amestecați bine supa rece, să gustați condimentele și să turnați mărarul. La final se adaugă castravetele tăiat mărunt. Acesta se va croi frumos. Asigurați-vă că gustați leguma, nu trebuie să fie amară.
  5. Apoi lăsați cholodnikul pe kefir în frigider timp de aproximativ o oră. Ar trebui să fie servit fără încălzire, decorat cu ceapă verde.
  6. Supa cholodnik mulți oameni au un favorit în timpul verii.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei