Foto: din surse deschise
Morcovii și sfecla coapte se dovedesc mult mai gustoase și mai aromate, ceea ce are un efect direct asupra îmbunătățirii gustului salatelor
Bucătarii profesioniști au dezvăluit secretele gătitului rapid al morcovilor și sfeclei. Legumele ies aromate, dulci și moi și nu au o textură apoasă caracteristică.
Aproape toate gospodinele gătesc morcovii timp de ore întregi, din cauza cărora aceștia devin apoși și neplăcuți. Cu toate acestea, bucătarii cu experiență nu mai gătesc de mult timp legumele în acest fel, astfel încât, chiar și o simplă vinegretă, acestea devin rafinate, parfumate și neobișnuit de gustoase. Vă spunem cum să gătiți rapid morcovii și sfecla, astfel încât acestea să fie parfumate, moi și să nu își piardă aroma bogată.
Cum să gătești morcovii și sfecla pentru salate în 30 de minute: secretele bucătarilor profesioniști
Această metodă de gătit legume este destul de simplă, dar nu mai puțin eficientă. Bucătarii profesioniști dau câteva recomandări utile care ar trebui respectate, astfel încât morcovii și sfecla să iasă delicioase.
- În primul rând, este necesar să alegeți morcovii. Ar trebui să fie dulci și suculenți, deoarece acest lucru afectează foarte mult aroma salatei. Înainte de gătit, tăiați o bucată de legume și gustați-o. Dacă morcovul este uscat și neplăcut, este mai bine să alegeți altul.
- Același lucru este valabil și pentru sfeclă. Pentru ca salata să se dovedească bogată și cu o aromă incredibilă, calitatea legumelor trebuie verificată în prealabil.
- Spălați bine legumele selectate și tamponați-le cu un prosop de hârtie. Apoi se decojesc și se taie pe lungime în două jumătăți.
- Ungeți fiecare felie cu ulei de floarea soarelui sau de măsline și așezați legumele într-o tavă de copt tapetată cu pergament.
- Nu sărați morcovii și sfecla roșie și nu adăugați condimente, altfel acestea își vor pierde sucul.
- Puneți tava de copt cu legume într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade și coaceți timp de 30 de minute. Acesta va fi timpul suficient pentru a găti morcovii și sfecla roșie.
- După o jumătate de oră, scoateți forma și verificați gradul de pregătire al legumelor cu o scobitoare. Dacă scobitoarea intră ușor, morcovii și sfecla sunt gata.
Morcovii și sfecla coapte se dovedesc mult mai gustoase și mai aromate, ceea ce afectează în mod direct îmbunătățirea gustului salatelor. Legumele gătite în acest fel rămân dulci, aromate și suculente și nu au o textură apoasă. Ele pot fi tăiate cubulețe sau felii, nu se vor dezintegra și își vor păstra bine forma. Încercați acest mod de preparare a legumelor pentru salate și nu veți mai dori niciodată să le fierbeți.