În primul rând, este important să rețineți că cârnații se strică foarte repede
Cârnații sunt iubiți de o mulțime de oameni, astfel încât întrebarea dacă ar trebui spălați înainte de a-i găti a fost un subiect fierbinte de ani de zile. Experții au dat un răspuns clar și direct.
În primul rând, este important să rețineți că cârnații se strică foarte repede. Dacă ați achiziționat acest produs în greutate, el se păstrează cel mult 5 zile. Cârnații ambalați în vid, desigur, pot fi păstrați mai mult – 15-20 de zile. Cârnații proaspeți pot fi depozitați fără tratament termic, deoarece sunt gata pentru consum.
Cu toate acestea, nu trebuie să uitați de normele sanitare elementare. Chiar dacă sunteți sigur de calitatea produsului, este mai bine să îl fierbeți timp de 5 minute în apă clocotită.
În ceea ce privește dacă cârnații ar trebui spălați înainte de gătit, experții spun că nu este necesar.
De exemplu, dacă ați achiziționat produsul în ambalajul din fabrică, este suficient să le puneți pur și simplu în cuptorul cu microunde și să le încălziți sau să le fierbeți.
Cârnații cumpărați de mână la piață sau al căror ambalaj a fost deteriorat, este mai bine să fie clătiți. Cu toate acestea, este cu siguranță mai bine să vă abțineți de la consumul unor astfel de produse.
Experții spun că spălarea cârnaților, precum și a cărnii crude, nu poate decât să crească activitatea microorganismelor, iar acest lucru va avea consecințe foarte neplăcute.