Salată suculentă cu căpșuni pe care toată lumea ar trebui să o facă: rețetă simplă

Una dintre cele mai interesante modalități de a utiliza fructele de pădure suculente este de a pregăti o salată neobișnuită

Sezonul căpșunilor este momentul perfect pentru experimente culinare. Unul dintre cele mai interesante moduri de a folosi fructele de pădure suculente este de a pregăti o salată neobișnuită cu adaos de brânză. Acest lucru este raportat de RBC-Ucraina cu referire la canalul YouTube al bucătarului Andrey Klyus.

Rețetă

Ingrediente:

  • căpșuni – 100 g
  • creveți decojiți – 50 g (sau orice fel de carne, pește)
  • salată mixtă sau rucola – 50 g
  • nuci mixte – 30 g
  • brânză cu mucegai albastru – 30 g (Azure, Dorblu)
  • brânză cu mucegai alb – 30 g (Camembert, Brie)

Pentru sos:

  • miere – 10 g
  • oțet de vin alb – 5 ml
  • ulei de măsline – 30 ml
  • sare, piper – după gust

Mod de preparare

  1. Mai întâi, încălziți o tigaie, adăugați ulei de măsline și prăjiți creveții.
  2. După aceea, trebuie să pregătiți sosul: într-un bol, turnați oțetul de vin, adăugați miere, sare și piper. Se amestecă totul bine.
  3. Decojiți căpșunile și împreună cu ierburile adăugați-le la sos. La final tocați nucile, tocați brânza și adăugați-o în castron.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei