Una dintre cele mai interesante modalități de a utiliza fructele de pădure suculente este de a pregăti o salată neobișnuită
Sezonul căpșunilor este momentul perfect pentru experimente culinare. Unul dintre cele mai interesante moduri de a folosi fructele de pădure suculente este de a pregăti o salată neobișnuită cu adaos de brânză. Acest lucru este raportat de RBC-Ucraina cu referire la canalul YouTube al bucătarului Andrey Klyus.
Rețetă
Ingrediente:
- căpșuni – 100 g
- creveți decojiți – 50 g (sau orice fel de carne, pește)
- salată mixtă sau rucola – 50 g
- nuci mixte – 30 g
- brânză cu mucegai albastru – 30 g (Azure, Dorblu)
- brânză cu mucegai alb – 30 g (Camembert, Brie)
Pentru sos:
- miere – 10 g
- oțet de vin alb – 5 ml
- ulei de măsline – 30 ml
- sare, piper – după gust
Mod de preparare
- Mai întâi, încălziți o tigaie, adăugați ulei de măsline și prăjiți creveții.
- După aceea, trebuie să pregătiți sosul: într-un bol, turnați oțetul de vin, adăugați miere, sare și piper. Se amestecă totul bine.
- Decojiți căpșunile și împreună cu ierburile adăugați-le la sos. La final tocați nucile, tocați brânza și adăugați-o în castron.