Foto: din surse deschise
Crevetele este un fruct de mare popular printre oameni
Creveții sunt un ingredient versatil folosit în multe bucătării din întreaga lume, așa că este important să știi cum să îi gătești corect pentru a obține cea mai mare aromă din ei. De aceea, Fine Food Specialist vă sfătuiește cum să faceți din creveți punctul culminant al oricărui prânz sau cină, relatează Mirror.
Experții spun că creveții au un gust mai bun atunci când sunt mai degrabă copți decât prăjiți, precum și când se adaugă puțin ulei de usturoi.
„Coacerea dă creveților o aromă bogată caramelizată. Ungeți creveții cu unt de usturoi, puneți-i într-un singur strat într-o formă de copt și coaceți-i la 200 de grade Celsius timp de 8-10 minute. Această metodă este excelentă pentru platourile de petrecere sau pentru aperitivele cu paste cu fructe de mare”, recomandă Fine Food Specialist.
Experții au adăugat că majoritatea creveților se gătesc timp de aproximativ trei până la cinci minute. Trucul este că veți ști că sunt gata de mâncat atunci când devin roz și au un aspect ușor încrețit. Cu toate acestea, dacă sunt încrețite în formă de „O”, înseamnă că sunt prea fierte.
Acești creveți pot fi adăugați la o varietate de feluri de mâncare, de la salate la paste și curry.