Expertul în longevitate numește cele mai bune 6 alimente pentru un „mic dejun regal

Foto: din surse publice

Expertul recomandă să nu se mănânce biscuiți, cereale zaharoase, iaurt și granola la micul dejun

Micul dejun este o prioritate absolută pentru longevitate și este crucial pentru o viață lungă și sănătoasă. Acesta este punctul de vedere al expertului în longevitate Dan Buettner, care a studiat dieta locuitorilor din zonele albastre, comunități cunoscute pentru faptul că au cea mai mare speranță de viață din lume.

„Avem o zicală: „Mănâncă micul dejun ca un rege, prânzul ca un prinț și cina ca un sărac””, a declarat Buettner pentru CNBC.

El a spus că, în zonele albastre, oamenii mănâncă cea mai mare porție de mâncare a zilei la micul dejun și apoi mănâncă mai puțin pe tot parcursul zilei, adesea luând cina destul de devreme și rămânând fără mâncare până la micul dejun al zilei următoare. Cu toate acestea, micul dejun consumat de oamenii din zonele albastre este destul de diferit de ceea ce oamenii mănâncă de obicei la începutul zilei.

Buettner recomandă să nu se mănânce biscuiți, cereale zaharoase, iaurt și granola la micul dejun, în schimb „ar trebui să luați exemplul zonelor albastre și să mâncați un mic dejun consistent și sănătos”.

Lista alimentelor care alcătuiesc dieta celor mai longevivi oameni din lume, potrivit lui Buettner, include

  • Leguminoase
  • Legume
  • Orez
  • Fructe
  • Miso
  • Ovăz

Ca exemplu al unui astfel de mic dejun, el numește tocană minestrone sau orez și fasole.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei