Foto: din surse publice
Statistic, 10% din populația lumii nu consumă cantitatea necesară de proteine pentru funcționarea optimă și corectă a organismului
Unul dintre nutrienții cheie și esențiali din dieta noastră este proteina. De obicei, o găsim în alimente foarte comune, cum ar fi carnea sau peștele. Marca ne vorbește despre alte trei alimente care sunt bogate în proteine.
Consumați suficiente proteine?
Statistic, 10% din populația lumii nu consumă cantitatea potrivită de proteine pentru funcționarea optimă și corectă a organismului. Proteinele sunt esențiale pentru construirea mușchilor, iar aportul adecvat de proteine poate preveni pierderea masei musculare pe măsură ce îmbătrânim.
Iaurt grecesc
Dacă doriți să creșteți aportul de proteine în dieta dumneavoastră, iaurtul grecesc este o alegere excelentă. Acesta este, în medie, foarte sărac în grăsimi și conține până la zece grame de proteine. Comparativ cu alte iaurturi, există o cantitate mult mai mare de proteine. În plus, acest produs este destul de versatil și poate fi combinat cu fructe, nuci sau cereale și poate fi inclus în diverse rețete, atât dulci, cât și sărate. Este un ingredient indispensabil în orice frigider.
Microalge
Acest produs este introdus treptat în bucătăria țării noastre, deși mai are încă un drum lung de parcurs. Microalgele pot fi o sursă de plante promițătoare, deoarece, potrivit diferiților experți, pot conține între 10% și 70% din greutatea lor uscată.
Una dintre cele mai comune este spirulina, care este adesea folosită ca proteină în diverse diete datorită conținutului său de nutrienți și a valorii nutritive ridicate. Pe de altă parte, acest tip de algă conține toți aminoacizii esențiali necesari organismului uman.
Ouă
Ouăle sunt un produs mult mai cunoscut și consumat pe scară largă decât cele menționate mai sus. Cu toate acestea, adesea nu li se acordă importanța cuvenită.
Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine. Un ou de mărime medie conține de obicei aproximativ șase grame de proteine de înaltă calitate. Acesta conține, de asemenea, toți aminoacizii esențiali de care organismul are nevoie.
Proteina din ou este considerată a avea o valoare biologică ridicată. Aceasta înseamnă că este ușor digerată și utilizată de organism pentru construirea și repararea țesuturilor, deși este necesară și pentru alte funcții importante ale corpului nostru.