Veți avea nevoie de spanac, ouă, ceapă, usturoi și unt
Prepară un pateu sănătos și fraged cu spanac, care este perfect pentru micul dejun, o masă festivă sau umple jumătățile de ouă fierte tari cu el.
Veți avea nevoie de spanac, ouă, ceapă, usturoi și unt.
Rețetă
Ingrediente:
- spanac proaspăt 100 g
- ouă 3 buc.
- ceapă 1 buc.
- usturoi 1 cățel
- unt 40 g
- piper negru măcinat
- sare
Preparare:
- Se fierb ouăle de la punctul de fierbere timp de 10 minute. Se răcesc, se decojesc și se taie în cuburi de mărime medie.
- Îndepărtați tulpinile de la spanac, clătiți frunzele sub jet de apă și uscați-le cu un prosop de hârtie.
- Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt.
- Încălziți 20 de grame de unt într-o tigaie și prăjiți spanacul la foc mediu timp de două minute, puneți-l pe o farfurie, apoi adăugați restul de unt în aceeași tigaie și prăjiți ceapa și usturoiul până devin ușor aurii.
- Puneți ouăle, spanacul, ceapa și usturoiul prăjite, piperul negru măcinat, sarea într-un blender și amestecați toate ingredientele până la omogenizare.
Puteți adăuga câteva pene de ceapă verde, dacă doriți.