Pate de ouă și spanac: rețetă pentru o gustare sănătoasă

Veți avea nevoie de spanac, ouă, ceapă, usturoi și unt

Prepară un pateu sănătos și fraged cu spanac, care este perfect pentru micul dejun, o masă festivă sau umple jumătățile de ouă fierte tari cu el.

Veți avea nevoie de spanac, ouă, ceapă, usturoi și unt.

Rețetă

Ingrediente:

  • spanac proaspăt 100 g
  • ouă 3 buc.
  • ceapă 1 buc.
  • usturoi 1 cățel
  • unt 40 g
  • piper negru măcinat
  • sare

Preparare:

  1. Se fierb ouăle de la punctul de fierbere timp de 10 minute. Se răcesc, se decojesc și se taie în cuburi de mărime medie.
  2. Îndepărtați tulpinile de la spanac, clătiți frunzele sub jet de apă și uscați-le cu un prosop de hârtie.
  3. Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt.
  4. Încălziți 20 de grame de unt într-o tigaie și prăjiți spanacul la foc mediu timp de două minute, puneți-l pe o farfurie, apoi adăugați restul de unt în aceeași tigaie și prăjiți ceapa și usturoiul până devin ușor aurii.
  5. Puneți ouăle, spanacul, ceapa și usturoiul prăjite, piperul negru măcinat, sarea într-un blender și amestecați toate ingredientele până la omogenizare.

Puteți adăuga câteva pene de ceapă verde, dacă doriți.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei