Foto: din surse deschise
Atunci când cumpărați cereale noi din magazin, asigurați-vă că le verificați pentru a depista larve sau ouă de molie alimentară
În timpul verii, cerealele sunt mai susceptibile de a dezvolta insecte și un miros de mucegai. Acest lucru poate fi prevenit știind unde în bucătărie este periculos să depozitați orezul și hrișca.
Verificați-vă și dumneavoastră, este posibil să faceți greșeli.
Lângă cuptor
Din cauza fluctuațiilor constante de temperatură, a încălzirii, în recipiente apare condensul, care devine primul pas către apariția ciupercilor și a mucegaiului în crupe.
Deasupra plitei
Din nou, temperatura ridicată, precum și picăturile de grăsime și abur, creează condițiile ideale pentru ca orezul și hrișca să se strice mai repede. Chiar și borcanele etanșe nu vor proteja cerealele de supraîncălzire.
Într-o pungă care nu poate fi închisă ermetic
Pungile de hârtie sau plastic de la producător nu protejează cerealele de umiditate, schimbări de temperatură sau dăunători. Prin urmare, acestea devin un loc ideal pentru moliile alimentare.
Sub chiuvetă
Acesta este locul în care umiditatea rămâne constantă. Chiar dacă boabele stau într-un recipient închis ermetic, ele vor începe să extragă umezeală din aer și se vor strica.
Pe rafturi deschise, în borcane de sticlă deschise
Praful, căldura și lumina ajung pe cereale, făcându-le să se oxideze, să dezvolte un miros de mucegai și să se strice. Deși sticla arată bine și este plăcută din punct de vedere estetic, ea nu protejează bine.
În sertarele de lângă fereastră
Soarele poate încălzi nu numai aerul, ci și dulapurile sau sertarele pe care cad razele. Cerealele se supraîncălzesc rapid la soare și acest lucru duce la o aromă amară din cauza evaporării uleiurilor naturale.
La râșnița de condimente sau de cafea
Cerealele absorb mirosul foarte repede și, prin urmare, dacă există alimente aromate în apropiere, orezul și hrișca vor mirosi ca ele.
În frigider
Deși unii oameni cred că acesta este locul ideal, frigiderul este o sursă de condens, iar pentru alimentele uscate, umiditatea este inamicul nr. 1.
Alături de produsele de curățenie
Acesta este un risc serios de otrăvire chimică, deoarece chiar și recipientele închise nu vor împiedica vaporizarea sau deversarea substanțelor chimice.
Unde să depozitați corect cerealele în timpul verii
Pentru a nu risca sănătatea familiei, experții recomandă să urmați câteva sfaturi importante:
- un loc întunecos, uscat și răcoros, departe de aparatele electrocasnice, este cel mai potrivit;
- alegeți borcane etanșe din plastic alimentar, metal sau sticlă;
- Este mai bine să separați cerealele în funcție de tip și să vă asigurați că etichetați borcanele pentru a putea ține evidența termenului de valabilitate.
Atunci când cumpărați cereale noi de la magazin, asigurați-vă că le verificați pentru a depista larve sau ouă de molie alimentară. Produsele contaminate vă pot determina să aruncați toate celelalte cereale din bucătărie.