Foto: din surse deschise
Nu se folosește unt în această rețetă, iar umplutura poate fi făcută din carne slabă sau brânză
Chebureci delicioși și leneși, fără grăsimi suplimentare – o opțiune ideală pentru cei care își urmăresc silueta. Această rețetă nu utilizează ulei, iar umplutura poate fi făcută din carne slabă sau brânză. Acest lucru este raportat de RBC-Ucraina cu referire la pagina Instagram a bloggerului alimentar Alex Mil.
Chebureks leneș: o rețetă simplă
Ingrediente:
- tortilla – 4 buc.
- file de mușchi de pui tocat – 400 g
- ceapă – 150 g
- ierburi tocate – 10 g
- sare, piper și semințe de susan după gust
- mozzarella – 40 g
- ou – 1 buc.
Preparare
- Pentru prepararea cheburecilor este mai bine să folosiți coapsa de pui, care trebuie curățată de grăsime și măcinată într-o carne tocată împreună cu ceapa. Se adaugă un buchet de ierburi, sare, piper și se amestecă totul.
- Pe jumătate din tortilla se așază și se întinde carnea tocată. Ungeți marginile tortilla cu ou bătut. Se presară puțină mozzarella degresată peste carnea tocată.
- La sfârșit, se acoperă cu cealaltă jumătate de tortilla și se ciupesc bine marginile. Se unge partea de sus a tortilla cu ou și se presară cu semințe de susan.
- Coaceți cheburecii la 180 C timp de 20-25 de minute și sunt gata.