Chebureks lazy fără prăjire: o rețetă rapidă și sănătoasă

Foto: din surse deschise

Nu se folosește unt în această rețetă, iar umplutura poate fi făcută din carne slabă sau brânză

Chebureci delicioși și leneși, fără grăsimi suplimentare – o opțiune ideală pentru cei care își urmăresc silueta. Această rețetă nu utilizează ulei, iar umplutura poate fi făcută din carne slabă sau brânză. Acest lucru este raportat de RBC-Ucraina cu referire la pagina Instagram a bloggerului alimentar Alex Mil.

Chebureks leneș: o rețetă simplă

Ingrediente:

  • tortilla – 4 buc.
  • file de mușchi de pui tocat – 400 g
  • ceapă – 150 g
  • ierburi tocate – 10 g
  • sare, piper și semințe de susan după gust
  • mozzarella – 40 g
  • ou – 1 buc.

Preparare

  1. Pentru prepararea cheburecilor este mai bine să folosiți coapsa de pui, care trebuie curățată de grăsime și măcinată într-o carne tocată împreună cu ceapa. Se adaugă un buchet de ierburi, sare, piper și se amestecă totul.
  2. Pe jumătate din tortilla se așază și se întinde carnea tocată. Ungeți marginile tortilla cu ou bătut. Se presară puțină mozzarella degresată peste carnea tocată.
  3. La sfârșit, se acoperă cu cealaltă jumătate de tortilla și se ciupesc bine marginile. Se unge partea de sus a tortilla cu ou și se presară cu semințe de susan.
  4. Coaceți cheburecii la 180 C timp de 20-25 de minute și sunt gata.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei