Cu ce ar trebui să beți ceai pentru a reduce tensiunea arterială: studiul oamenilor de știință vă va surprinde

Foto: din surse deschise

Oamenii de știință remarcă faptul că este posibil să se reducă tensiunea arterială chiar și fără a lua pastile

Consumul de ciocolată și ceai poate fi bun pentru sistemul cardiovascular. Compusul flavan-3-ol găsit în băutură și în aceste dulciuri poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Acest lucru este evidențiat de rezultatele unui studiu realizat de oamenii de știință europeni, informează Verywellhealth .

Cercetarea a implicat date de la 5.205 persoane cu boli cardiovasculare, hipertensiune arterială, diabet, precum și de la cei care nu aveau niciuna dintre aceste afecțiuni.

„La persoanele cu tensiune arterială ridicată sau hipertensiune arterială, gradul de reducere a tensiunii arteriale a fost similar cu ceea ce ar fi de așteptat de la tabletele speciale”, a declarat Christian Heiss, profesor de medicină cardiovasculară la Universitatea din Surrey.

Persoanele cu tensiune arterială scăzută au experimentat doar o foarte ușoară reducere a tensiunii arteriale, a spus el.

Nutriționistul Kevin Park remarcă faptul că, pentru a simți beneficiile flavanilor-3-oli, trebuie să adăugați în mod regulat alimente care îi conțin în dieta dumneavoastră.

Potrivit oamenilor de știință, doza medie de flavan-3-oli consumată de participanții la studiu a fost de aproximativ 500-600 miligrame pe zi.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei