De ce nu este de dorit să prăjiți cotlete din carne tocată pe care tocmai ați gătit-o – principala greșeală

Foto: din surse deschise

Numai bucătarii cu experiență știu să nu prăjească cotlete din carne tocată proaspăt gătită

În bucătărie, se obișnuiește să se folosească doar cele mai proaspete produse pentru a pregăti mâncăruri delicioase. Desigur, acest lucru este într-adevăr adevărat, dar cu cotletele povestea este puțin diferită. În prepararea acestui fel de mâncare există un detaliu care nu trebuie ignorat.

Desigur, carnea ar trebui să fie luată mai proaspătă, dar după ce faceți carne tocată din ea, este mai bine să nu prăjiți cotletele imediat și să le puneți timp de 20-30 de minute în frigider. Dacă nu există o astfel de oportunitate, orice loc răcoros – pivniță sau hambar – va fi suficient.

De ce nu ar trebui să gătiți cotlete din carne tocată proaspăt gătită?

Aici totul este foarte simplu. Cotletele în acest caz se dovedesc prea uscate, astfel încât întreaga aromă a vasului este stricată.

În plus, pentru a face cotletele mai suculente și mai fragede, bucătarii recomandă să adăugați la carnea tocată apă rece sau pâine albă înmuiată în lapte. Acest din urmă ingredient este potrivit și dacă aveți carne tocată prea lichidă și cotletele pur și simplu se desfac în timpul prăjirii.

Însă ouăle de găină nu trebuie adăugate. Deși acestea sunt adesea folosite de bucătari neexperimentați. Faptul este că albușul de ou sub influența temperaturilor ridicate face cotletele „stejar” și uscate. Dacă doriți să adăugați ouă, utilizați numai gălbenușuri de ou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Cheile Nerei